Zaključci 42. sjednice stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće

Temeljem članka 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi, („Narodne novine“ broj 33/01, 60/01 – vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09 i 150/11) i članka 45. Statuta Grada Mursko Središće („Službeni glasnik Međimurske županije“ broj 09/09 i 5/13) gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, dana 12.10.2018. godine na 42. sjednici stručnog kolegija (prisutni: Dražen Srpak, Miljenko Cmrečak, Zvonko Vrtarić, Miljenko Štefanić, Marko Jurović, Josip Sršan, Drago Belše, Marta Tuksar) donosi slijedeće:

ZAKLJUČKE

 

1.Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić da od trgovine Metss d.o.o. zatraži službeno očitovanje vezano uz održani sastanak gradonačelnika Dražena Srpaka i direktora trgovine Metss na temu rada trgovina na području grada Mursko Središće nedjeljom i praznikom.

2.Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić da dogovori radni sastanak sa županom Međimurske županije i po potrebi sa stručnim službama Međimurske županije na temu projekata dogovorenih za 2018. godinu te planova projekata u 2019. godini i problema prekomjernog prometa na području grada Mursko Središće i svih naselja do grada Čakovca. Sastanak će se održati u Gradskoj upravi Grada Mursko Središće.

3.Zadužuje se pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Miljenko Štefanić i voditelj Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove Josip Sršan za rješavanje pravno imovinskih poslova u ulici Matije Gupca u Murskom Središću za potrebe ishođenja građevinske dozvole u svrhu proširenja i rekonstrukcije iste.

4.Gradonačelnik Grada Mursko Središće usvaja Prijedlog proračuna za 2019. godinu te isti prosljeđuje predsjedniku Gradskog vijeća Zvonku Vrtariću radi stavljanja na Dnevni red za sljedeću sjednicu.

5.Svi studenti s područja grada Mursko Središće koji su primatelji studentskog kredita kod zahtjeva za oslobađanje vraćanja djela ili cijelog studentskog kredita dužni su Gradu Mursko Središće dostaviti: 1. Zamolbu za oslobađanje vraćanja studentskog kredita, 2. Potvrdu o prosjeku ocjena tijekom cjelokupnog trajanja studija, 3. Potvrdu o završenom studiju. U slučaju da se radi o studiranju izvan Republike Hrvatske potrebno je dostaviti i službeni prijevod navedene dokumentacije.

6. Udruga ruskog govornog područja u Međimurju „Kalinka“ – odobrava se isplata novča u iznosu od 500,00 kuna za provođenje manifestacije „Dan ruske kulture – 9. Ruska kuhinja na međimurskom stolu“.

7.Temeljem zahtjeva Grada za izdavanje suglasnosti za rješavanje oborinske odvodnje u ulici Brezje u Murskom Središću pisanim putem do današnjeg dana iako je rok za dostavu suglasnosti bio do 01. listopada 2018. godine od ukupno 208 vlasnika i suvlasnika čestica kroz koje bi se morali izvesti radovi, suglasnosti je predalo 40 vlasnika i suvlasnika što je ukupno 19,2% te se zbog toga, nažalost, ne mogu nastaviti daljnje radnje i postupci (geodetske izmjere, projektiranje) obzirom što je to veliki trošak, a nema garanciju da će se radovi moći izvoditi zbog neiskazanog interesa za rješavanje problema. Još jedanput napominjemo da je temelj za bilo kakve daljnje radnje i postupke potrebno 208 suglasnosti.

8.Nalaže se voditelju Odsjeka za gospodarstvo, graditeljstvo, zaštitu okoliša, stambene i komunalne poslove da sa osobom zaduženom za popis pasa ažurira popis u romskim naseljima koji su još ostali nekastrirani.

 

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće, u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.

GRAD MURSKO SREDIŠĆE

GRADONAČELNIK

KLASA: 021-05/18-01/1478                                                              GRADONAČELNIK

UR.BROJ: 2109/11-18-01/1-1                                                                       Dražen Srpak

Mursko Središće, 12.10.2018.