ZABORAVLJENA MJESTA Radovan Preložnjak: Zbog krađa pomoć ćemo dostavljati direktno!

Jučer na staru godinu u večernjim satima javio nam se Radovan Preložnjak koji se s ekipom upravo vratio s potresom pogođenih područja. Ono što nam je rekao zaista je šokantno, no istina o  zapostavljanju malih mjesta i krađama u Crvenom križu i Caritasu polako izlazi na vidjelo.

“Dragi prijatelji, povodom tragične situacije Udruga Ovršni i članovi stranke Slobodna Hrvatska aktivno sudjeluju u pomaganju stradalim u razornom potresu prikupljajući donacije dobrih ljudi za stradalnike potresa.

Dosad se to koordiniralo preko Crvenog križa no naši članovi izlaskom na teren utvrdili su da okolna sela ne dobivaju najpotrebnije za preživljavanje i prvu nužnu sanaciju jer su doslovno pod vedrim nebom.

Kao i dosad Crveni križ ima svoja pravila koja jednostavno ne funkcioniraju, pa krećemo u direktno dostavljanje donacija u stradala sela. Uz hranu hitna potreba je za građevinskim materijalom. Hitno tražimo prijevoz sa maxi kombijem ili kamion furgonom da u ponedeljak utovarimo u Austriji prikupljene donacije i prevezemo do sela u okolicu Siska i Petrinje.

Molio bih dobre ljude koji su voljni svojim kombijem, kamionom, takvim prijevozom pomoći… molim da se jave radi daljnje kordinacije, poručio je gospodin Preložnjak.

Za pružanje pomoći možete se obratiti na e mail  [email protected] ili mobitel 097702 3397

(R. Tomanić, foto: Udruga Ovršni)