ZA STOKU SITNOG ZUBA Jedan župan otvara bankomat, drugi ulaz u bolnicu, treći šlic na hlačama!

Predizborna kampanja je na vrhuncu i svi jedva čekamo da svrši. Političari u njoj ne koriste kondome, nego bez ikakve zaštite iznose genijalne zamisli svog savršenog uma na koje bi trebala nasjesti stoka sitnog zuba, dok je još ima i prije nego im kaže „aufviderzen“!

Tako smo u medijima, koje obilno plaćaju ti isti političari, mogli pročitati kako župani, kandidati za Sabor, otvaraju novi „serekeš“ ili po hrvatski, bankomat. Dotični je dični župan s njega podigao samo 10 eura, jer ostala novčana sredstva čuva na inozemnim računima, a treba nešto ostaviti i svojim ovcama.

Drugi župan, Veliki vođa najsjevernije županije pak otvara rekonstruirani ulaz u bolnicu kojeg su Kinezi izgradili za 5 minuta. Ponosni ravnatelj bolnice u koju se boje ući i zdravi ljudi, blebetnuo je nešto što mu valjda osigurava drugi mandat: “Prvi je ovaj dio gdje stoje župan i gradonačelnica (a gdje će biti kada oni tamo ne budu stajali), dakle iza njih, takozvane informacije ili infopult. On je zamišljen da u njemu rade djelatnici (a tko bi drugi) i da ulaz bude pokriven od 6 sati ujutro do 21 sat navečer. (ostali dio dana, tj. noći valjda neće biti pokriven) Drugi dio je ovaj prostor koji sam nazvao prostor za odmor gdje pacijenti i pratnja mogu sjesti i odmoriti (čekajući Godota). Treći dio na koji smo jako ponosni je ovaj zid iza mene kojeg smo podijelili u dva dijela, desno je zid kvalitete, a lijevo je zid ponosa. (valjda nema veze s paradom ponosa)

Međimurci konačno mogu odahnuti jer će im sada čekanje smrti biti ugodnije i udobnije.

Dok čekate da treći župan otvori šlic na svojim hlačama, bježite glavom bez obzira i pazite da vas na izborima opet ne po*ebu!

(R. Tomanić, foto: ilustracija)