ZA SNAŽNIJU SURADNJU MEĐIMURJA I BAVARSKE

Predsjednik međimurskog HDZ-a, Darko Horvat, sudjelovao je na konferenciji „Uloga i značaj malih i srednjih poduzeća za poduzetništvo Hrvatske“ , koju je organizirala njemačka politička zaklada Konrad Adenauer i Zagrebačka inicijativa. Na panel raspravi uz njemačku parlamentarnu zastupnicu Marie-Luise Dott, članicu Središnjeg odbora malih i srednjih poduzeća CDU/CSU, iznio je svoju viziju razvoja gospodarstva u Hrvatskoj,pritom naglasivši potencijale sjeverozapadne Hrvatske kao regije predvodnice u hrvatskom poduzetništvu.

„U dijalogu s njemačkom zastupnicom potvrdili smo tradicionalno dobre odnose. Ovom prigodom iznio sam planove za snažniju suradnju Međimurja i Njemačke, osobito pokrajine Bavarske i to na području inovacija, gospodarstva i Hrvatskoj nužno potrebitog sustava dualnog obrazovanja“, naglašava D. Horvat.

„Zastupnica Dott dala je punu podršku takvoj političkoj inicijativi, razmišljanju i stavovima o razvoju hrvatskog gospodarstva s naglaskom na gospodarstvo sjeverozapadne Hrvatske i moje drago Međimurje za koje dišem cijelim svojim bićem“, ističe Horvat, te zaključuje kako je bitno – učiti od najboljih!

Predsjedništvo ŽO HDZ MŽ

D.Horvat