Za novi Ovršni zakon Inicijativa Ovršni ustanak prikupljala potpise u Kotoribi, u subotu dolaze u Mursko Središće

Aktivisti Ovršnog ustanka su 2. lipnja prikupljali potpise za novi Ovršni zakon u općini Kotoriba u Međimurju. Odaziv građana je bio jako dobar što je pokazatelj visoke svijesti da se više ne može tolerirati lihvarenje i bacanje ovršenih građana u dužničko ropstvo. Nedopustivo je da jedan dug od npr. 2,000 kn naraste na dug od 52,000 kn!

Kako je bilo tog dana na štandu u Kotoribi, svjedoče nam aktivisti Ovršnog ustanka. Jedan građanin Općine Kotoribe htio je dati potpis, ali kad je vidio da kod sebe nema osobnu iskaznicu, sjeo je u auto otišao doma po nju. Nažalost nismo imali video kameru. On je htio stati pred nju i ispričati nam zašto je otišao raditi u Njemačku. Evo što nam je rekao: „Otišao sam jer sam morao baš radi ovrhe i blokade, a i žena mi je na putu da mi se pridruži. Glavnicu duga treba platiti što je u redu, ali abnormalne kamate koje nameću javni bilježnici, odvjetnici, sudovi i na kraju Fina glavnicu višestruko povećaju glavnicu pa je dug nemoguće otplatiti. Zato  smo prisiljeni bježati van.“

Imali smo i dvije građanke koje su dale  potpis, a jedna od njih radi u FINI, druga na pošti. Evo što su one izjavile: „FINA, javni bilježnici i odvjetnici nemaju kaj tražiti u Ovršnom zakonu. Ovaj Ovršni zakon koji je na snazi tlači svoj narod, a to se odnosi i na blokirane i na neblokirane građane. Neblokirani građani koji uredno plaćaju svoje račune niti ne znaju kaj plaćaju ovršnoj mafiji.“

U subotu će se skupljati potpisi za novi Ovršni zakon u Murskom Središću

Aktivisti Ovršnog ustanka najavljuju da će 9. lipnja u subotu skupljati potpise za novi Ovršni zakon u Murskom Središću. Mursko Središće je jedan od tri grada u Međimurju u kojemu su aktivisti Inicijative Ovršni ustanak ostvarili kontakt s gradonačelnicima kako bi im predstavili točke njihovog djelovanja na nacionalnoj i lokalnoj razini s ciljem donošenja novog Ovršnog zakona koji ne ide na ruku ovršnoj mafiji. Također su predložili mjere pomoći blokiranima na lokalnoj razini. Skupljanje potpisa građana je način stjecanja legitimiteta za zastupanje interesa blokiranih građana pa se njemu posvećuje dosta pažnje.

„U subotu 9. lipnja skupljamo potpise u gradu Murskom Središću gdje je gradonačelnik Dražen Srpak prepoznao rad Ovršnog ustanka i podržao ga. Središćanci, dođite potpišite jer Ovršni zakon moramo promijeniti. To možemo samo mi narod jer vladajući nas ne slušaju pa moramo hitno intervenirati, jer zapamtite narod je vlast proizlazi iz naroda što nam jamči članak 1 Ustava Republike Hrvatske. Nema predaje Međimurci!“, poručuje koordinator Ovršnog ustanka za Međimurje, Radovan Preložnjak, koji je sve više prepoznat kao narodni tribun iz Međimurja.

Inače do sada su aktivisti Ovršnog ustanka skupljali potpise u Čakovcu, Prelogu i Kotoribi. Pridružuju im se novi aktivisti koji žele dati svoj doprinos borbi protiv ovršne mafije.

(Inicijativa Ovršni ustanak, foto: IOU)