Za borbu protiv korupcije nužna je politička volja i odlučnost

Predstavnici saveza Naša Hrvatska u petak su u Karlovcu i Gospiću predstavili svoj izborni program kao i kandidate liste za VII. izbornu jedinicu.

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović tom je prilikom istaknuo kako Hrvatska treba temeljitu rekonstrukciju jer način na koji se njome upravlja zadnjih 30 godina je doveo do toga da građani žive daleko ispod svojih mogućnosti.

Pozvao je građane da izaberu one kojima vjeruju, koji su se dokazali svojim životom i profesionalnim karijerama i koji svojim radom doista žele raditi u korist običnih vrijednih koji svakodnevno žive svoju muku preživljavanja, što se naročito odnosi na starije osobe.

„Mirovine možemo povećati i to odmah na prvom proračunu za 30%, ja to mogu jamčiti jer sam to već jednom u životu napravio. Kada sam bio ministar rada i socijale zatekao sam 220 tisuća djece koje su imale pravo na dječji doplatak, na kraju mog mandata 620 tisuća djece primalo je dječji doplatak. Mi znademo da se sve može ako postoji politička volja, ako se to želi i ako su ljudi na prvome mjestu“, dodao je Vidović.

Nataša Novaković, nositeljica liste u VII. izbornoj jedinici kazala je kako je za borbu protiv korupcije nužna prvenstveno politička volja i odlučnost u provedbi mjera. Smatra kako se nedostatak političke volje najizrazitije očituje u izostanku konkretnih odlučnih akcija kaznenog progona počinitelja čega smo se zadnjih godina nagledali.

„Tužna sam i ljuta kada vidim što se zbiva, dugo sam bila izložena gledanju korupcije i klijentelizma doslovno svaki dan i naprosto ne želim da našoj djeci ostavljamo ovakav vrijednosni sustav i ovakvu zemlju. Moramo moći drugačije i hoćemo drugačije kao savez Naša Hrvatska. Ovdje se radi o ozbiljnim ljudima, ljudima s karijerama iza sebe, ljudima koji doista imaju želju nešto promijeniti I napraviti od Hrvatske lijepo mjesto za živjeti i to za sve, a ne samo za određene“, naglasila je Novaković.

HDZ treba na bolovanje

David Bregovac, predsjednik Hrvatskih laburista – Stranke rada, načelnik Općine Fužine i drugi na listi broj 14 u VII. izbornoj jedinici, izjavio je kako se Karlovac i nakon skoro 30 godina od završetka Domovinskog rata nije oporavio i vratio na industrijsku razinu na kojoj je bio, a cijelo to vrijeme bio je pod vlašću HDZ-a.

Uz to kazao je da su krajevi kao što je Gorski kotar, Ličko-senjska, Karlovačka i Sisačko-moslavačka županija područja koja sustavno nazaduju jer se ne prepoznaje njihov potencijal. U Hrvatskoj se ne može govoriti o održivosti ako se ova područja ne razvijaju.

„Duboko sam svjestan  kako su ovi naši krajevi Like, Karlovaca, Petrinje, Siska, zadarskog zaleđa patili tijekom Domovinskog rata i da postoje emotivne poveznice s HDZ-om. No moramo biti svjesni da današnji HDZ nije ni sjenka onom kakav je HDZ nekad bio. Danas je HDZ duboko ogrezao u korupciju. To je karcinom našeg društva koji nas danas izjeda, sustavno uništava i ubija ono malo identiteta za koji smo se borili, i lijevi i desni, tijekom Domovinskog rata. Korupcija je najgori, onaj nevidljivi neprijatelj protiv kojeg se moramo znati boriti. S današnjim HDZ-om to nije moguće. Vrijeme je da HDZ ode na bolovanje, da se konsolidira i ozdravi od korupcije jer očito to sad ne mogu učiniti. Zato naši mladi bježe, umirovljenici su na rubu siromaštva, a radnici dišu na jako tanku slamčicu.“, naglasio je Bregovac.

„Bio bi sretan građanin naše Hrvatske kad bismo mi imali zdrav, odgovoran i snažan HDZ ali to danas nije slučaj, zato mu na ovim izborima dajmo da ode na bolovanje jer im to treba“, zaključio je.

 

Naša Hrvatska