Za aglomeraciju Međimurske vode uzele europske milijune, a sada pismom ucjenjuju građane!

Svi koji su bili uključeni u aglomeraciju na području Međimurja, a ovdje se radi i o građanima Murskog Središća, nemalo su se iznenadili kada su od tvrtke Međimurske vode počeli dobivati ucjenjivačka pisma u kojima im se naređuju mnoge stvari koje moraju napraviti na svoj trošak u takozvanoj besplatnoj aglomeraciji koju je Europska unija platila stotinama milijuna eura.

Izvođaču radova ni ti novci izgleda nisu dovoljni nego od građana žele izvući i zadnji cent ne bi li u svoje džepove strpali još više, a ako ovi to ne učine prijete im isključivanjem vode!

Da bi građanima bar malo pomogao, gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak predložio je, a Gradsko vijeće prihvatilo prijedlog da se s 200 eura pomognu oni građani kojima šahtovi nisu ugrađeni jer su imali septičke jame spojene na kanalizaciju, pa ih moraju iskopati sami.

No to je kap u vodi jer neki građani moraju na svoj trošak kopati kanale do sto metara što će platiti  oko 2.000 eura.

Nije li nam na početku aglomeracija prikazivana kao nešto besplatno što nam je palo s neba (EU)? Sada ispada da nije tako nego ćemo svi platiti onoliko koliko koga „odrežu“.

Ovaj posao aglomeracije vrijedan nekoliko stotina milijuna eura izveden je „brzo, učinkovito, bez i jedne greške“, a za svaki utrošeni euro postoji opsežna dokumentacija tako da domaći i europski USKOK tu nemaju što tražiti.

(R. Tomanić, foto: rt)