Vratite nam naš način života! Potpišite peticiju za otvaranje kafića i restorana!

Svaki narod sanja svoju neovisnost i samostalnost. To su stoljećima sanjali i Hrvati. Ne zbog same te činjenice, nego zbog onoga što smatraju da ona donosi – ravnopravnost, pravdu, slobodu i prosperitet. Samostalnost i neovisnost Hrvatske smo dočekali kao činjenicu, ali ne i ono što su generacije pod tim podrazumijevale. A zašto je tome tako?

Možda zato što imamo dvije Hrvatske? Jednu koja živi pošteno i po zakonu, a drugu kojoj je dozvoljeno sve i koja je iznad zakona. Jednu koja poštuje sve mjere protiv korone iako im to znači gubitak poslova, egzistencije, pa čak i zdravlja, a drugu koja te mjere donosi, ali ih se ni sama ne pridržava, kao što možete vidjeti.

Iako su brojke već dugo u padu, Vlada je opet odbila dozvoliti otvaranje kafića i restorana, ali je zato dopustila otvaranje kockarnica. Odluke su ponovno nelogične i protivne zdravom razumu, no na to smo već navikli pa evo par primjera iz prošlosti da se podsjetimo:

  • zabranjen rad kladionicama, automat klubovima i kasinima, dozvoljen rad poslovnicama Hrvatske Lutrije koje smiju primati uplate za „sreće“, ali ne i kladioničarske listiće (11. mj 2020.)
  • zabrana treniranja u sportovima u kojima nema kontakta – poput tenisa ili jahanja
  • u hotelima je dozvoljen rad kafićima i restoranima, iako je pružanje takvih usluga zabranjeno bilo gdje drugdje.

Peticiju u prilogu možete potpisati na slijedećem linku:

https://peticija.nadjirjesenje.hr/?fbclid=IwAR2h8fxcT8nFUANRJsICbmgynO7iYUoe91VrlL3FSjJewWvv-jXcZchs_hw

(istražio: Pavo Jazvić)