VODA IZ „CUREKA“ ISPRAVNA ZA PIĆE – ONA IZ KRIŽOVCA I HLAPIČINE IDE NA SVEOBUHVATNU ANALIZU

Dana 18.08.2015. (utorak) u prostorijama Međimurske županije u Čakovcu održan je službeni sastanak kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, župan Međimurske županije Matija Posavec (sa suradnicima) i predstavnici Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, na kojem je dogovoreno potpisivanje Sporazuma o zajedničkom financiranju ispitivanja sanitarne ispravnosti vode lokalnih vodovoda u naseljima Križovec i Hlapičina.

Zavod za javno zdravstvo izraditi će sveobuhvatnu analizu vode iz mjesnih vodovoda Križovec i Hlapičina (C analiza), prema odredbama Zakona o vodi za ljudsku potrošnju (Narodne novine br. 56/13, 64/15) i Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju (Narodne novine br. 125/13, 141/13), a troškove provođenja analize zajednički će podmiriti Grad Mursko Središće i Međimurska županija u omjeru 50% – 50%.

Bioinstitut d. o. o. iz Čakovca izvršio je ispitivanje uzorka vode iz prirodnog izvora „Curek“ koji se nalazi na šetnici uz rijeku Muru. Njegovo mišljenje je da prema ispitanim parametrima uzorak vode ODGOVARA odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju i odredbama Pravilnika o izmjenama Pravilnika o parametrima sukladnosti analize vode za ljudsku potrošnju. (rt)

Snimka cijelog zaslona 20.8.2015. 143524

cur 7