Viktor Herman kandidat SDP-a za načelnika Belice na predstojećim lokalnim izborima

U četvrtak, 25. ožujka, u prostorima iznad beličke pošte predstavljeni su program i kandidati Općinske organizacije SDP-a na predstojećim lokalnim izborima. Kandidat za načelnika Općine iz redova SDP-a tako je 24-godišnji Viktor Herman iz Belice, dok je kao potencijalna predsjednica Općinskoga vijeća predstavljena Jelena Krznar iz Gardinovca.

Tradicija i inovacija

– Grupa smo mladih ljudi, od kojih je svatko stručnjak u svome području i imamo jasnu viziju buduće Općine. Uočavamo probleme kao što su nedjelotvorne i skupe javne usluge te nejednoliki razvoj naselja – Gardinovec zaslužuje više! Želimo uređenu i čistu općinu koja će dobro gospodariti otpadom: nudimo konkretno rješenje za odlaganje gospodarskoga, građevinskog i poljoprivrednog otpada. Želimo konačno pokrenuti i izgradnju kanalizacijskoga sustava, koja se već toliko dugo spominje – istaknuo je ključne programske točke jedan od najmlađih međimurskih kandidata na predstojećim izborima, čiji slogan „Tradicija i inovacija“ poručuje da će Herman saslušati i staro i mlado, odnosno ističe učenje iz povijesti i usmjerenost na budućnost kao misli vodilje programa.

Kako je Belica tradicijski poljoprivredni kraj, ekipa iz SDP-a radila bi i na osiguravanju sustava navodnjavanja za sve poljoprivrednike, dodao je, ali i ulagala više sredstava u održavanje poljskih putova.

– Još jedna važna točka koja predstavlja jednu od okosnica našega programa jest i izgradnja staračkoga doma na području Općine, u kojem bi boravili naši stariji i nemoćni. Povećat ćemo stipendije i osnovati tijelo za savjetovanje o učinkovitijem iskorištavanju sredstava iz EU projekata. Postojeće pješačke staze na području Belice nisu dobro osmišljene za mješoviti promet te bismo u tome kontekstu htjeli napraviti pješačko-biciklističke trake.

Više ćemo se posvetiti ekonomskim pitanjima i nastojati stvoriti nova radna mjesta. U svemu ovome ne možemo uspjeti bez pomoći građana, zato s ovoga mjesta šaljemo poruku zajedništva i pozivamo sve stanovnike da se jave, priključe, informiraju i angažiraju! Imat ćemo aktivnu Facebook stranicu putem koje će nas vrlo lako biti kontaktirati – drage volje ćemo saslušati svaku ideju, prijedlog ili problem! – pojasnio je Herman.

Načelnik 21. stoljeća

 Za kraj je u suglasju s kolegicom Krznar nadodao i da će raditi na organizaciji i osmišljavanju kulturnih događanja i koncerata, kako prostori za takve manifestacije ne bi ostali neiskorišteni kao dosad. Jedna od namjera tako je vratiti “stari sjaj” i tradicionalnim događanjima poput onih popratnih za vrijeme blagdana Velike Gospe, čija je posjećenost zadnjih godina, kaže, i prije pandemije već bila u opadanju.

Vjeru u mlade kandidate izrazio je predsjednik Općinske organizacije stranke.

SDP Međimurske županije