Vijećnica Općine Selnica na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara: “Dajte novac za tenis terene, a ne za braniteljske manifestacije!”

Jučer 18. studenog održana je sjednica Općinskog vijeća Općine Selnica. Na njoj su u sukob oko novaca za braniteljske udruge i teniske terene došli vijećnica Mihaela Petković-Kočila i načelnik Općine Ervin Vičević.

Nakon što smo zatražili izvod iz zapisnika sa sjednice OV Selnica ( koji donosimo u prilogu) i uvjerili se u istinu navoda upitali smo načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića neka nam da izjavu kako on vidi jučerašnji doagađaj:

Još uvijek sam pod dojmom jučerašnje izjave i ne mogu vjerovati da se netko to usudio reći baš na jučerašnji dan. U jednom trenutku vijećnica Petković-Kočila izjavila je da Selnica nema branitelja što je posebno pogodilo predsjednika OV g. Branka Perčića koji je odmah reagirao i rekao kako je on sam branitelj.

Vijećnica je inače poznata po bombastičnim izjava tipa Selnica nema pjesnika, pa sada nema branitelja itd. Da pojasnim , Selnica prema podatcima Ureda za narodnu obranu ima točno 156 branitelja. Navest ću samo nekoliko imena za koje sam siguran da ih smijem navesti, a to su  Branko Perčić, Stjepan Filipić,  Đura Sklepić kojem sam osobno pomogao jako puno, a treći moj prijatelj i invalid Domovinskog rata Dragan Tomšić koji  je jednom bio i na svečanoj sjednici OV.

Ostale ne smijem navoditi, ali popis imam kod sebe tako da se jednim pogledom može potvrditi ova moja tvrdnja. To je službeni podatak i ne bih ulazio u rasprave ima li na popisu i netko tko možda ne zaslužuje biti tamo. Kad se već potegnulo pitanje sredstava općina je donirala minimalne donacije nekim braniteljskim udrugama i odgovorno tvrdim da 2019. godine nismo premašili donacije sveukupno iznad 10 tisuća kuna. Za usporedbu nekada nas samo jedna priprema otvaranja nekog objekta ili slično košta isto toliko. Nemam dalje riječi.

Hoće li Vas ovakva izjava demotivirati što se tiče branitelja jer ste poznati kao čovjek koji izuzetno cijeni braniteljsku populaciju?

Niti slučajno , pa to bi bio moj poraz. Neki dan na prikazivanju filma u Čakovcu bio sam izuzetno ponosan što je od mene zatraženo da Općina bude suorganizator prikazivanja jer je to izuzetna čast, a Općinu je to koštalo 0 kuna. Braniteljima očito znači nešto ono što ja radim za branitelje pa je i moje prisutstvo na nekakvom događaju meni nagrada i velika čast.

Kako dalje saznajemo jučer su inače sve točke, osim točke gdje se izglasavala Svečana pjesma Općine Selnica bile jednoglasno podržane ,a točka  o Svečanoj pjesmi izglasana je s 8 za , 3 protiv . Protiv je bila već spomenuta vijećnica kočila Petković i dva vijećnika SDP-a. Jedna od važnijih točaka 3..promjene  DPU Bukovčak prošla je jednoglasno ,a cilj je omogućiti gradnju objekta javno privatnim partnerstvom s čime će općina dobiti nove prostorije , a svoje prostorije dobit će stomatolog, ljekarna i doktor opće prakse.

(razgovarao Pavo Jazvić, foto: arhiva)

 

Izvod iz Zapisnika sa 19. sjednice OV Općine Selnica, 18. studenog 2019.

Aktualni sat

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: „Samo želim upozoriti ako se teniski tereni ne naprave da će i ovaj projekt propasti i tenis klub, odnosno selnički klub bude se morao ugasiti. Zato jer nema više smisla da organiziramo ljetnu školu tenisa u Murskom Središću. Čak članovi teniskog kluba odnosno tenisači koji se rekreativno bave, koji redovito igraju tenis u Murskom Središću, pitaju kad budu tenis tereni u Selnici, znači da ima prioriteta.

Načelnik: Dobro, kako tko gleda. Ja sam ti svoje rekao. Tenis tereni koštaju sveukupno milijun kuna. Da bi osposobili jedno igralište treba nam 300 tisuća kuna i to ćemo nekako nastojati napraviti. Ponovno sam rekao da je u proračunu planirano 200 tisuća kn koje ćemo utrošiti u tenis terene.

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Dobro, ja sam samo htjela upozoriti. I isto tako mogu se tamo organizirati svakojake manifestacije, ne znam, od ovih braniteljskih,  ne znam kakvih, od kojih Selnica uopće nema nikakve koristi, a tu projekti stoje.

Načelnik: Da nema branitelja ne bi bilo ni Hrvatske! To je broj jedan.

Predsjednik Općinskog vijeća: To je tvoje mišljenje!

Načelnik: I žalosno je tvoje razmišljanje o braniteljima, a na branitelje se jako jako malo potroši.

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Moje razmišljanje je da trebamo krenuti naprijed, a ne nazad.

Načelnik: Pa mi krećemo naprijed!

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Ja poštujem branitelje i svaka im čast, ali mislim da nije na Općini Selnica da se bavi s tim i tim manifestacijama i čime sve ne, a djeca nemaju gdje igrati tenis.

Predsjednik OV: Djeca nam nemaju smještaj ni u vrtićima što je prioritetnije od tenisa i zamolio bih sad da prekinemo ovu raspravu. Baš ste našli dan kad ćete raspravljati o braniteljima!

Načelnik: Žalosno je uopće prozivati branitelje na današnji dan!

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Svi ste me krivo shvatili.

Načelnik: Nismo krivo shvatili nego si tako rekla!

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Ja ne prozivam branitelje. Ja samo velim da nije na Općini Selnica da se njima bavi.

Načelnik: Rekla si da se previše daje za branitelje.

Predsjednik OV: Rekla si, čuli smo svi da si rekla!

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Rekla sam da nije na Općini Selnica da financira raznorazne manifestacije. Gdje su selnički branitelji?

Predsjednik OV: Evo, ja sam tu.

Načelnik: Gospodin Filipić…

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Da, 2.

Predsjednik OV: A koliko ti imaš tenisača? 100?

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Nema ih 100 i nemam ih ja, ima ih Općina Selnica. To su selnička djeca.

Načelnik: Malo je licemjerno govoriti za djecu, a jedina smo općina u Međimurju koja stipendira sve redovne studente. Pripremili smo 154 dara za djecu povodom nadolazećih blagdana. Nas iz drugih općina zovu mogu li djeca doći k nama na podjelu darova. I sad ti meni govoriš kako mi ne računamo na djecu

Vijećnica Mihaela Petković-Kočila: Nisam rekla da ne računate na djecu, samo iznosim činjenice.

Načelnik: I rekao sam za tenis teren, planirana su sredstva u Proračunu i ne moram više ponavljati. Sve što sam do sad rekao sam i napravio, tako će se i taj tenis teren napraviti.