VIJEĆE ZA PREVENCIJU O SAJMU PREVENCIJE U MURSKOM SREDIŠĆU

U ponedjeljak 11. srpnja održati će se 12. sastanak Vijeća za prevenciju kriminaliteta na području Grada Mursko Središće. U gradskoj vijećnici članovi Vijeća će raspravljati o uvijek aktualnoj prometnoj problematici, ali i o Sajmu prevencije koji će se održati u Murskom Središću.

Prošli takav sastanak održan je u travnju, a prisustvovali su mu gradonačelnik Dražen Srpak, načelnik PP M. Središće Miljenko Vrbanec, kontakt policajac Dejan Orehovec, predstavnica Centra za socijaln skrb Alenka Bilić, ravnatelj Osnovne škole Elvis Šarić, predstavnici medija stjepan Mesarić i Zlatko Rihtarec i dr. opće medicine Biserka Goričanec.

Tada je načelnik PP Mursko Središće Miljenko Vrbanec iznio podatke o povećanju teretnog prometa kroz grad, od 2014.g. do 3.mj 2016. g. PP Mursko Središće bilježi porast prometa od 21%. Problem u gradu je nepropisno parkiranje, policijski službenici svaki dan provode mjere oko sprečavanja nepropisanog parkiranja, međutim i novčane kazne pojedine vozače ne mogu spriječiti da parkiranju na glavnih cestama ili mjestima gdje nije predviđeno parkirno mjesto.

Ravnatelj Osnovne škole istaknuo je da se kod Osnovne škole promet odvija normalno, jedino zna doći do manjih prometnih začepljenja kad su roditeljski sastanci. Što se tiče romske populacije, nema nekih problema, uzajamno prihvaćanje svih učenika, preko 90% učenika završi Osnovnu školu.

Kontakt policajac podno je izvješće o kaznenim djelima, gdje navodi da se smanjuju kaznena dijela, najviše ugroženi prošle godine bili su vlasnici ugostiteljskih objekata i vlasnici obiteljskih kuća. Bilježi se pad kaznenih djela za 15,47%,, u 2014.g., bilo je 207 kaznenih djela, a u 2015.g. 168 kaznenih djela. Još uvijek najviše kaznenih djela događa se u romskom naselju Sitnice. Povećani je nadzor, koji će se i dalje provoditi, kod Osnovne škole, a najviše zbog krađe bicikala. Povećani je promet u Martinskoj ulici i ulici Marka Kovača.

Doktorica Groričanec na svom radnom mjestu, u Domu zdravlja u M. Središću ne bilježi nikakve incidente, sa romskom populacije surađuju vrlo dobro.
Najavljeni je sajam prevencije koji će se održati u Murskom Središću u 9. mjesecu.

O novim zaključcima izvijestiti ćemo vas pravodobno, pa ćete onda moći usporediti situaciju koja je nastala između dva sastanka. (rt)