Vidović Krišto: Plenković potvrdio da je potpisani ugovor kazneno djelo, ali Vlada nastavlja s korupcijom

 

Saborska zastupnica Kluba Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto u Hrvatskom saboru održala je konferenciju za medije povodom prijedloga Vlade Saboru da odbije interpelaciju Kluba zastupnika Domovinskog pokreta za vjetroelektranu Krš Pađene.

“Današnja odluka Vlade o odbijanju interpelacije o njihovu radu u svezi vjetroelektrane Krš-Pađene, te obrazloženje te odluke, dokaz su da je hrvatska Vlada, i to ova Vlada, Andreja Plenkovića, sudjelovala u korupciji navedenog projekta, a ovim činom pokušava sakriti tu korupciju”, tvrdi Vidović Krišto.

Osvrnula se na jučerašnju izjavu Andreja Plenkovića u završnom govoru o izvješću Vlade gdje je i sam rekao da njegova Vlada nije potpisivala povlaštenu višu cijenu na Staru godinu 2013., dan prije stupanja na snagu niže cijene.

“Tom izjavom Andrej Plenković je potvrdio da je svjestan i potvrdio je da je taj ugovor štetan za Hrvatsku i onaj tko ga je potpisao počinio je kazneno djelo. Međutim, Plenkovićeva Vlada nastavlja sudjelovati u toj korupciji, te 2018. produljuje te iste ugovore, bez da prilagodi cijene novim zakonskim uvjetima”, jasna je bila Vidović Krišto.

Što se tiče kredita HBOR-a, Vidović Krišto smatra da tu treba izravno snositi odgovornost ministar financija Marić, a za pretpostaviti je da je, s obzirom na visinu kredita od 600 milijuna kuna, i sam Plenković sudjelovao u odobravanju tog iznosa.

“Mi nadalje inzistiramo na raspravi o ovom pitanju u Saboru, a ukoliko ne uspijemo u ishoditi raspravu, obratit ćemo se i europskoj komisiji zbog zaštite korupcije na ovako evidentan i brutalan način. Dok Vlada provodi skandalozni ovršni zakon, dok ljudi masovno ostaju bez posla, Plenković štiti SDP-ovski, HDZ-ovski i HNS-ovski lopovluk u iznosu od dvije milijarde i 200 milijuna kuna”, poručila je Vidović Krišto te dodala kako je borba za vladavinu prava borba za europsku, civiliziranu i bogatu Hrvatsku.

Marja Čolak

VIDEO: