VIDEO Romi prijavili kršenje izbornih pravila drugih Roma u Međimurskoj županiji

Postovana gospodo,
Dostavljam ovu prijavu u kojoj navodimo slijedeće:
Prilikom raspisivanja manjinskih izbora za predstavnike, županijskih, gradskih i manjinskih Vijeća u 2023. godini obavještavamo vas o apsolutno neprihvatljivoj izbornoj kampaniji Udruge Savez Roma Kali Sara, Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije i saborskog zastupnika g. Veljka Kajtazija.

OBRAZLOŽENJE
Uzimajući u obzir da prilikom raspisivanja izbora za Vijeća oni formalno budu predstavnici do dana izbora novog nakon izbornih rezultata.
Jasno je da isti u ovom slučaju ne mogu donositi neke odluke, kao i potpisivati neke akte.
Konkretna prijava odnosi se na snimak objavljen na društvenim mrežama. U istom se poziva na javno okupljanje od strane upravo onih koji lobiraju i prijavljuju listu kandidata u Županiji u kojoj postoji i protukandidacijska lista.
Poziv na obilježavanje Svjetskog dana Roma je apsolutna prijevara i koriste u svrhu IZBORNE KAMPANIJE
Dan Roma bio je obilježen i isti se održava 08.04., a sve nakon toga je, pogotovo u ovoj situaciji kršenje izbornih pravila.
Nista neuobičajeno, ovo se smatra razjedinjavanjem Roma u Hrvatskoj i destruktivno djelovanje spomenutih, kao i zlouporaba položaja u svrhu ostvarivanja političkih i drugih ciljeva, što smateamo apsolutnoo neprihvatljivim.
U privitku vam dostavljamo snimak sa društvenih mreža stoga vas molimo da se preispitaju sve okolnosti financiranja ovog javnog okupljanja kao i elemente sprečavanja održavanja okupljanja u vrijeme raspisanih izbora.
Nadam se da će i ostale institucije u čijoj je domeni rasvjetljavanje ove prijave poduzeti sve zakonite mjere.
Unaprijed vam se zahvaljujemo uz napomenu da ćemo povući listu kandidata u znak protesta ne poduzme li se zakonom propisani postupak.

Željko Balog