VIDEO Može li međimurski župan Matija Posavec mirno spavati?

Europski tjedan regija i gradova (#EURegionsWeek) najveće je događanje posvećeno regionalnoj politici koje se održava svake godine. Tijekom tog godišnjeg četverodnevnog događanja regije i gradovi predstavljaju svoje mogućnosti za stvaranje rasta i radnih mjesta, provedbu kohezijske politike Europske unije i dokazivanje važnosti lokalne i regionalne razine za dobro europsko upravljanje.

Od prvog izdanja 2003., to je događanje s vremenom preraslo u jedinstvenu platformu za komunikaciju i umrežavanje koja okuplja regije i gradove iz cijele Europe, uključujući njihove političke predstavnike, dužnosnike, stručnjake i predstavnike akademskog svijeta. Na Europskom tjednu regija i gradova uspješno se promiče način na koji regije i gradovi koriste sredstva EU-a za poboljšanje svakodnevnog života građana i građanki.

U listopadu 2023. je više od 10 000 sudionika i sudionica – uključujući preko 1000 govornika i govornica iz cijele Europe i šire – sudjelovalo u bogatom programu koji je obuhvatio konferencije, izložbe i događanja namijenjena umrežavanju, a čija je tema razvoj regija i gradova. Program se svake godine prilagođava specifičnim pitanjima koja su na dnevnom redu EU-a. Sudjelovanje je bilo besplatno.

Na ovogodišnjem Europskom tjednu regija i gradova koji se održavao od 9. do 12. listopada 2023. godine sudjelovao je i međimurski župan Matije Posavec. Povodom toga dao je podužu izjavu N1 televiziji. Kada ga je novinar upitao hoće li mu sudski proces protiv njega, koji je u određenom postupku smetati  jer je u nezavidnoj situaciji, spokojno je odgovorio da može mirno spavati jer u tome nema ništa i ničega. Također je kazao da je u postupku bila samo jedna strana jer se on nije nikada izjasnio što je prava istina i što on misli i kako on to vidi. Točno je da se nije izjasnio, ali je i točno da je sve odmah priznao USKOK-u.

Cijeli intervju pogledajte u videu.

(R. Tomanić, foto: Screenshot, video: https://n1info.hr/ )

VIDEO: