VIDEO Milanović u božićnoj čestitci istaknuo da živimo u čudnom vremenu i poslao poruku vladajućima

Predsjednik Zoran Milanović u petak je uputio božićnu čestitku građankama i građanima Republike Hrvatske.

Drage sugrađanke i sugrađani,

svima vama u Hrvatskoj, kao i našim sunarodnjacima izvan Domovine, posebno u susjednim državama Bosni i Hercegovini i Srbiji, želim sretan Božić.

Nije slučajno što se Božić u kršćanskoj tradiciji smatra najradosnijim blagdanom. Tako je u europskoj zajednici država i naroda kojoj pripadamo, tako je i u Hrvatskoj. Najradosniji je zbog toga što je to praznik obitelji i zajedništva, vrijeme dobrote i solidarnosti među ljudima.

Moja je iskrena želja da svi kršćanski vjernici, ali i svi naši građani, Božić ove godine dočekaju dostojno i tradicionalno, onako kako su to uvijek činili. Mirno i radosno, u krugu obitelji i prijatelja, sa svojim najmilijima.

Znam da živimo u izazovnom, čudnom vremenu koje nam nameće neka nova pravila, pa i ograničenja. Na žalost, vidimo kako u društvu nedostaje i sluha za nijanse, pa nam se sve predstavlja kao crno ili bijelo.

Uvjeren sam kako te neprilike, takve isključive poglede na probleme u društvu, možemo prevladati samo odgovornim i, prije svega, razumnim ponašanjem. Ponašanjem koje će uvažiti i prihvatiti različitosti u mišljenju. Moramo imati razumijevanja za druge, za one koji drugačije misle, i uzajamno se poštivati.

Pozivam odgovorne, prije svega one koji odlučuju, da u božićnom duhu uvaže različita razmišljanja kao doprinos u traženju rješenja, a ne kao problem. Jer, Božić je praznik koji nas upućuje i na toleranciju među ljudima.

Koristim ovu priliku da pozovem i sve naše sugrađanke i sugrađane na brigu za svoje bližnje. U vremenu u kojem živimo, cijepljenje je istinski dokaz brige kako za sebe, tako i za svoje bližnje. Cijepite se! Potvrdite svojim djelima najveću vrednotu Božića – nadu i vjeru u pobjedu dobra.

Još jednom svim kršćanskim vjernicima čestitam Božić, a svima u Hrvatskoj želim mirne i radosne blagdane.

Sretan vam Božić i prije svega, zdrava nova godina”, poručio je Milanović.

(izvor: https://direktno.hr/, foto: Screenshot)

VIDEO: