VIDEO Klapa Hrvatske ratne mornarice obradila Thompsonov hit i posvetila ga svim poginulim herojima: Hvala im na svemu…

Ususret obilježavanju Dana OSRH i 32. obljetnici ustroja Hrvatske vojske, Odjel multimedijalnih sadržaja SSOJI MORH-a snimio je u suradnji s Klapom “Sveti Juraj” HRM-a, glazbeni spot za pjesmu Ratnici svjetla. Spot je posvećenu svim hrvatskim braniteljima, Ratnicima svjetla koji su poginuli u Domovinskom ratu u obrani Hrvatske kao pripadnici pobjedničke Hrvatske vojske.

Njihovu žrtvu nikada nećemo i ne smijemo zaboraviti, stoga je spot sniman na lokacijama koje su zbog svoje povijesne važnosti u Domovinskom ratu duboko utkane u svijest svakoga od nas. Tako su za potrebe spota odabrana Plitvička jezera, mjesto pogibije prve žrtve Domovinskog rata; naš prelijepi Velebit na čijim su se obroncima u nezamislivo surovim uvjetima branili položaji i mjesto pogibije brojnih znanih i manje poznatih hrvatskih vitezova; Otavice kod Drniša kao simbol čuvanja uspomena na sve poginule mladiće i djevojke diljem Hrvatske i beskrajnu tugu roditelja; Vukovar, grad heroj, simbol nezamislivog hrvatskog otpora i stradanja… Gotovo da nema kamena koji nije opečaćen krvlju hrvatskih branitelja i ne zamjerite što su za potrebe spota odabrani samo neki spomen podsjetnici. Oni su simbol svih naših poginulih, oni su pokazatelj hrabrosti i domoljublja svih hrvatskih branitelja.

Oni su Hrvatska, njima je dugujemo…

Nova pjesma naše mornaričke klape je a cappella obrada pjesme Marka Perkovića Thompsona. Scenarij i režija: Vesna Pintarić, voditeljica Odjela multimedijalnih sadržaja SSOJI MORH-a Snimanje i montaža: Goran Resovac Aranžman: Tonći Ćićerić, šef dirigent Orkestra HRM-a

Hrvatski Vojnik