VETERAN – društvo branitelja Domovinskog rata nepoželjno na Danima lipe

Pokušaji diskreditacije i omalovažavanja članova udruge „VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata koji su pokrenuti od strane i danas aktualne vlasti u Općini Gornji Mihaljevec gdje udruga ima sjedište započeto za Valentinovo 2021. godine kulminirali su od kad je za Koordinatoricu udruga za obilježavanje  lokalne manifestacije Dani lipe, bez ičije odluke i znanja javnosti, vjerojatno usmenom odlukom općinskog načelnika, imenovana predsjednica Udruge Luna iz istoimenog mjesta.

Gospođa je ujedno vijećnica Općinskog vijeća, koje je na svečanu sjednicu povodom Dana Općine pozvalo predstavnike svih udruga sa sjedištem u općini osim Društva VETERAN. Od kada je formirana „Koordinacija udruga“ Društvo VETERAN nije pozvano ni na jedan sastanak/koordinaciju, a voditeljica „Koordinacije“ je izjavila da je nju osobno jako uvrijedio predsjednik Društva VETERAN i da ona ne može s njim surađivati!

Društvo VETERAN nikada nije zaprimilo nikakvu predstavku od bilo koga za ponašanje ili izjave predsjednika Društva, pa začuđuje da se nečija osobna percepcija pretvorila u općinsku politiku. Širenje mržnje prema Društvu VETERAN je počelo kada je isto javno iskazalo nezadovoljstvo što je Općinsko vijeće, po nalogu Općinskog načelnika odbilo dati suglasnost da se kod centralnog križa na mjesnom groblju postavi spomen ploča (80 x 60 cm) na slavu i čast svim poginulima za Hrvatsku.

Da se i prihvati da se predsjednik zbog otvorene borbe za poštivanje hrvatskih pozitivnih propisa i u Općini Gornji Mihaljevec, tj. zalaganja da profunkcionira pravna država i u ovom djeliću Lijepe naše zamjerio „koordinatorici“ i općinskim čelnicima,  može i smije li to biti razlogom za omalovažavanje članova udruge „VETERAN“ – društvo branitelja Domovinskog rata?

Pokrenuta je neviđena i podla kampanja u pokušajima diskreditacije predsjednika Društva VETERAN i članova Društva. U navedenoj Općini djeluje i Ogranak UDVDR PMŽ, koji je najavio da će na ovogodišnju Skupštinu pozvati predstavnike Društva VETERAN. No, na navedenu Skupštinu, na koju se odazvalo desetak članova Ogranka došli su Predsjednik Općinskog vijeća, Općinski načelnik i predsjednik UDVDR PMŽ, koji su svi redom našli za shodno prozivati sve druge kako otimaju novac njihovoj udruzi, te insinuirati da je za sve krivo Društvo VETERAN i Udruga veterana Inženjerijske bojne Domovinskog rata – Čakovec s naglaskom da je za sve kriv predsjednik Društva VETERAN. Naravno, u Društvo VETERAN nije stigao poziv za Skupštinu Ogranka UDVDR PMŽ. Društvo VETERAN je poslala pravovremeno pozivnicu Ogranku UDVDR PMŽ da im se pridruži u provedbi projekta „DA SE NE ZABORAVI – BLJESAK“ (Studijsko putovanje po bojišnici VRO „Bljesak“), članovi ogranka ne samo da se nisu odazvali, nego su potpuno ignorirali poziv ne nalazeći čak ni potrebu za formalno odbijanje ponude.

Začuđuje da se to događa u općini koja ima 162 hrvatska branitelja, a da Općinska vlast ne zna koji su to ljudi, ne zna čak ni koji branitelji imaju status HRVI. Začuđuje indolencija hrvatskih branitelja, posebno onih koji su zajedno s predsjednikom Društva VETERAN provodili ratne dane po hrvatskim bojišnicama. To više što za te ratnike aktualna općinska vlast, na čelu s Općinskim načelnikom nikada nije priredila prijem, a nije ni položila cvijeće i zapalila svijeće umrlom hrvatskom branitelju s područja općine.

Ako se uoči činjenica da od predstavnika vladajućih u Općini, NITKO nema status branitelja, kao ni njihovi roditelji, te da su neki izbjegli čak i služenje vojnog roka u Hrvatskoj vojsci, možda se može razumjeti što se to događa u Općini Gornji Mihaljevec.

Društvo VETERAN