VESNA HALUGA DOBILA PRIZNANJE OPĆINE LENDAVA

Generalnoj konzulici Republike Hrvatske Vesni Haluga, 28. listopada 2014. povodom osamnaeste godišnjice općine Lendava (SLO) dodijeljena je najviše općinsko priznanje –  Plaketa općine Lendava

 

 

Generalnoj konzulici Republike Hrvatske Vesni Haluga, 28. listopada 2014. povodom osamnaeste godišnjice općine Lendava (SLO) dodijeljena je najviše općinsko priznanje –  Plaketa općine Lendava za uspješnu suradnju Općine Lendava i Međimurske županije na području kulture, gospodarstva i politike. Za predlaganje i realizaciju potpisivanja Sporazuma o suradnji između Općine Lendava i Međimurske županije. Za promociju Općine Lendava izvan njezinih granica, prije svega preko Hrvatskog kulturnog društva Pomurje. Za poticanje i širenje međukulturalnog dijaloga u općini Lendava, za uspješno sudjelovao u realizaciji učenja hrvatskog jezika u osnovnoj i srednjoj školi u Lendavi, a time i uspostavljanju suradnje između škola iz Republike Slovenije sa školama u Republici Hrvatskoj. Za cjelokupnu provedbu aktivnosti na području općine Lendava koje jačaju i čuvaju tradiciju hrvatskog naroda, a time i unapređuju suživot između stanovnika lokalne zajednice.

 

Plaketu je uručio Župan mag. Anton Balažek, a svečanosti su nazočili i župan Međimurske županije g. Matija Posavec, državni tajnik u kabinetu Predsjednika Vlade Republike Slovenije g. Metod Dragonja, Veleposlanik Mađarske u Ljubljani Nj.E. Dr István Szent-Iványi, konzul Mađarske u Lendavi g. Zoltan Marki, Veleposlanica Republike Slovenije u Mađarskog Nj.E. Ksenija Škrilec te bivši ministar vanjskih poslova Mađarske g.  Janos Martonyi kojemu je dodijeljen naslov počasnog građanina općine Lendava.

 

Generalna konzulica Haluga je kazala da je sretna i ponosna zbog dodijeljenog visokog priznanja koje je priznanje ne samo njoj već i HKD Pomurje iz Lendave te Međimurskoj županiji bez kojih zasigurno ne bi bila moguća realizacija brojnih projekata s obje strane granice. Gđa Haluga posebno je ponosna na programe i projekte koji su pridonijeli daljnjem očuvanju hrvatskog jezika, kulture i tradicije te etabliranja hrvatske manjine u Republici Sloveniji pri čemu je posebno zahvalna županu Balažeku i općini Lendava koji mogu poslužiti kao primjer primjene i provedbe politike razvijanja dobrosusjedskih odnosa, suživota i etabliranja manjine. „Ova nagrada je dokaz da granice spajaju, a ne razdvajaju i da se zajedničkim radom s malo financijskih sredstava, ali puno entuzijazma i razumijevanja može polučiti izvrsne rezultate, uvjerena sam da će mi upravo iskustvo rada s Hrvatima u Republici Sloveniji pomoći u obavljanju i sadašnjeg posla u Mađarskoj-  zaključila je Vesna Haluga.

 

                                                                                   (Đanino Kutnjak)