Veliki dan za Općinu Vratišinec – izgradnja vrtića počinje u prvim danima 2024.

Odgovor na pitanje koje je najčešće postavljeno u posljednjih godinu dana: “Kad će napokon vrtić u Vratišincu?”, stigao nam je pred sam Božić.  S veseljem vam možemo reći, izgradnja počinje u prvim danima 2024.

Općinski načelnik Mihael Grbavec i direktor tvrtke Hidroing d.o.o. Danijel Risek jučer su potpisali Ugovor o izvođenju radova na izgradnji matičnog vrtića Vratišinec vrijedan 1.176.221,51 EUR eura (bez PDV-a), čiji se završetak očekuje do rujna 2024. godine.

Nakon provedenog postupka javne nabave tvrtka Hidroing d.o.o. iz Varaždina odabrana je za izvođača radova izgradnje vrtića dok su podugovaratelji tvrtke Tehnix d.o.o. i Pegasus d.o.o.. Po uvođenju izvođača u posao i preuzimanju gradilišta, početak radova bit će početkom nadolazeće godine. Dio sredstava osiguran je iz EU fondova, dok će se ostatak financirati iz proračunskih sredstava.

Zgrada vrtića imat će prostor kapaciteta za 3 skupine, jasličku i dvije vrtićke te vanjske i unutarnje prostore za igru, prilazne puteve i parkiralište.

Načelnik Grbavec ističe kako je ovo veliki korak za malu Općinu kojim će se omogućiti roditeljima da djecu ne moraju voziti u okolne vrtiće, a između ostaloga vjeruje kako će projekt privići i mlade obitelji s djecom u Općinu Vratišinec.

Info Vratišinec