Velika podrška Hrvatskim suverenistima u Čakovcu

Sinoć, u utorak, 14. svibnja u palači Scheier u Čakovcu održana je tribina Hrvatskih suverenista pod nazivom “Snažne vrijednosti, snažni narodi, snažna Europa”. Ladislav Ilčić, predsjednik stranke Hrast, na početku je istaknuo da povijest jasno pokazuje da nijedno društvo nije napredovalo bez jasnog identiteta i sustava vrijednosti te da jednako tako nijedna politička opcija koja ne brine o sustavu vrijednosti ne može biti učinkovita.

Leo van Duisburg, međunarodni tajnik Europskog kršćanskog političkog pokreta (ECPM) ponovio je riječi osnivača Europske unije Roberta Schumana: „Europa treba biti duboko zasađena na kršćanskim korijenima. Ako ne bude, pretvorit će se ili u anarhiju ili u diktaturu.“ Smatra da Europsku uniju treba reformirati, treba dati više ovlasti državama članicama a manje Bruxellesu te treba vratiti Europu kršćanskim korijenima.

Kristina Gogić, međunarodna stručnjakinja za ljudska prava pokazala je kako je lustracija pozitivno utjecala na ekonomiju zemalja koje su je provele, a general Željko Sačić prokazao je licemjerstvo HDZ-a koji pod vodstvom Andreja Plenkovića ugrožava vrijednosti koje temeljno određuju hrvatski narod: “Baš kao što smo i govorili, Istanbulska konvencija nije nimalo smanjila nasilje nad ženama ali želi mijenjati hrvatski mentalitet. Jednako je štetan i Marakeški sporazum koji je vrlo štetan i opasan za hrvatsko društvo jer pogrešno pristupa pitanju migracijama.”

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik Hrasta prokazao je neautentičnost Plenkovićevog HDZ-a i pasivan odnos sadašnje Vlade prema Srbiji i pitanju migracija te objasnio zašto se Hrvatski suverenisti protive uvođenju Eura: „Svi ekonomski pokazatelji govore da bi uvođenje Eura bilo loše za Hrvatsku. Osim toga, kad jednom uđete u Euro, ne možete izaći. Italija i Grčka, čijim je ekonomijama Euro nanio veliku štetu, pokušale su izići, ali nisu mogle.“

Najaktivnija hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Ruža Tomašić pokazala je kroz konkretan primjer svojeg izvješća o plavoj ribi kako se mogu pozitivno i učinkovito zastupati hrvatski interesi u Europskom parlamentu: “No, to mogu samo oni koji znaju tko su i što su, kojima je na prvom mjestu hrvatski interes, a ne poslušnost europskim lobijima.”

Hrvatski suverenisti odgovorili su i na brojna pitanja sudionika o pitanju Roma u Međimurju. Smatraju da hrvatsku socijalnu politiku treba mijenjati jer ona sad demotivira ljude da rade, a treba biti upravo suprotno. Također, Hrvatska treba u svim svojim krajevima osigurati jednak osjećaj sigurnosti. Kao i u svim drugim temama, Hrvatski suverenisti pitanju Roma pristupaju otvoreno i realno, a ne zatvarajući oči zbog „političke korektnosti“ poput drugih političara.

Brojni posjetitelji su u odličnoj atmosferi izrazili punu podršku Hrvatskim suverenistima i zaželjeli im odličan rezultat na europskim izborima.

mr.sc. Hrvoje Šlezak, predsjednik Međimurske podružnice stranke

Hrast-Pokret za uspješnu Hrvatsku