Većina financijskih sredstava Grada usmjerava se u aglomeraciju i sanaciju cesta

Gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak u četvrtak 29. kolovoza 2019. godine održao je 66. sjednicu stručnog kolegija na kojem su uz djelatnike grada prisustvovali i predsjednici mjesnih odbora s područja grada. Na sastanku je gradonačelnik iznio popis aktivnosti i infrastrukturnih projekata koji su u završnoj fazi i projekti koji će započeti u 2020. godini. Naglasak za 2020. godinu odnosi se na izgradnju sustava aglomeracije i pročistača vode, izgradnju oborinske odvodnje u najkritičnijim točkama,  te saniranje i asflatiranje prometnica na cijelom području grada. Naime, ove godine završavaju i dva najveća infrastrukturna projekta, novi dječji vrtić u ulici Slatine i izgradnja oborinske odvodnje i izgradnja prometnica u Gospodarskoj zoni „Brezje“. Za grad Mursko Središće to znači jedan korak više za napredak društvenog i gospodarskog sustava.

U gradu Mursko Središće unatrag 7 godina proveli su se mnogi infrastrukturni projekti obnovljeni su društveni domovi, rekonstruirane prometnice, produžena je i uređena šetnica uz Muru, udruge su dobile svoje prostorije, rekonstruirana su i uređena groblja, izgrađene pješačko biciklističke staze. Ispunjeni su uvjeti za dobro funkcioniranje lokalne zajednice.

 

Obzirom što će, u naredne 2 do 3 godine zbog projekta izgradnje aglomeracije i uređenje prometnica koji iznosi 220 milijuna kuna, Grad snositi veliko financijsko opterećenje, namjera današnjeg sastanka sa predsjednicima mjesnih odbora je da se dogovore projekti koji će se provoditi, a sve prema financijskim mogućnostima Grada. Zbog financijskog opterećenja projekta aglomeracije i sanacije prometnica biti će nešto manje investicija na području grada koji nisu od vitalnog značaja kao npr. izrada fasade na društvenim domovima, jer je prioritet rekonstrukcija i asfaltiranje prometnica nakon aglomeracije. Iako će se putem programa energetske učinkovitosti pokušati osigurati sredstva za izradu fasade na društvenim domovima. Aktivnosti i projekti udruga će se i nadalje financirati, isto kao i programi djece, mladih i građana starije životne dobi, zavisno od punjenja proračuna Grada. Kao i do sada Grad će za sve projekte i nadalje tražiti izvore financiranja iz nacionalnih programa i fondova EU.

 

(tekst i foto GMS)