Valentin Tuksar predsjednik društva „Josip Broz Tito“: Nikog nisam htio uvrijediti, a pogotovo ne branitelje!

Na Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, portal Muralist objavio je govor gradonačelnika Grada Mursko Središće, gospodina Dražena Srpaka koji je održao na Svetoj misi za Domovinu u crkvi Sv. Ladislava i Marije Kraljice.

U tom govoru u kojem je spominjao hrvatske branitelje između ostalog je naveo  da si je predsjednik  jednog društva koje se zove „Josip Broz Tito“ dozvolio napisati: „Tak im i treba kad su išli braniti uhljebe i krivoustog“. Ja nisam nigdje i nikada napisao „tak im i treba“, već se moj komentar odnosio na govore političara i one koji žive na račun poginulih branitelja. Ovom prilikom duboko se ispričavam svim hrvatskim braniteljima, a posebno obiteljima poginulih, ako je moj komentar možda krivo shvaćen.

U njemu nipošto nisam nikoga htio uvrijediti ili povrijediti, već ukazati na nepravdu prema njima jer uhljebi i 200 Tuđmanovih bogatih obitelji žive na račun poginulih. To je bio moj cilj, a ne omalovažavati žrtve Domovinskog rata. Pravim braniteljima mogu poručiti samo jedno veliko HVALA!

Gospodinu Srpaku ovom priliko želim reći: „Bože ne daj da vrijeđam hrvatske branitelje i njihove obitelji, ali mene vrijeđa kada vidim mnoge uhljebe i one koji se okreću kako vjetar puše, te time skupljaju jeftine političke bodove, a braniteljima neka je vječna slava i hvala! Bog i Hrvati!

Također moj komentar se nije  odnosio na prave branitelje već one koji su to postali na njihov račun, pogotovo onih koji su svoj život položili na Oltar Domovine, a sada takvi lažni branitelji dobivaju mirovine i glume velike domoljube.

Još jednom se iskreno ispričavam svima koji su moj komentar možda krivo shvatili, a posebno poštenim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima.

Valentin Tuksar, predsjednik društva „Josip Broz Tito“

Mursko Središće

(foto: Tin Tomanić, arhiva)