Užasnim komentarima izvrijeđali međimurske branitelje – hoće li policija i DORH reagirati?

Jučer je većina međimurskih medija objavila vijest o sudjelovanju Međimuraca i međimurskih branitelja na 74. komemoraciji u Bleiburgu. Na žalost, u jednom međimurskom portalu pojavilo se na desetke komentara koji duboko vrijeđaju hrvatske branitelje, a u njima piše nešto što mi svakao nećemo objaviti jer je previše strašno, iako imamo screenshot objava svih tih „književnika“.

Postavlja se pitanje hoće li možda policija ili DORH poduzeti nešto u svezi toga? Prije izvjesnog vremena podnijeli su tužbu protiv jednog međimurskog nogometnog trenera zbog rasizma, napakiravši mu pri tom sve moguće i nemoguće rasističke uvrede koje postoje na svijetu, a koje je optuženi navodno izgovorio na jednoj utakmici.

Naravno da je krenula i medijska hajka na dotičnog trenera kojeg je branio samo Muralist koji je znao da to nije istina. Oslobađajuću sudsku presudu objavio je opet jedino Muralist, a oni koji su htjeli pokupiti neke nagrade zbog borbe protiv rasizma u sportu, povukli su se u svoje mišje rupe.

Sada nam ostaje samo da vidimo što će se dogoditi u ovom slučaju. No možda su hrvatski i međimurski branitelji samo „hrpa ratnih zločinaca i ubojica“ koji zaslužuju takve komentare, pa će autori istih biti i nagrađeni od nekih „udruga koje se bore za ljudska, građanska i još stotinu drugih prava“ samo da bi izvukli novac iz državnog budžeta, a usput dobivaju i pozamašne donacije iz inozemstva.

(R. Tomanić, foto: A. Jurak)