Uz podršku župana Matije Posavca, Dario Friščić kandidat za načelnika Općine Kotoriba

Uz nadolazeće lokalne izbore, svoju kandidaturu istaknuo je i 46-godišnji Dario Friščić iz Kotoribe, član HSLS-a koji se uz podršku stranke aktualnog župana Matije Posavca kandidirao za načelnika Općine Kotoriba.

– U izbornu utrku ulazim okružen mladim, obrazovanim i uspješnim Kotoripčanima, a naš tim savršen je spoj mladosti i iskustva. To mi ulijeva povjerenje i daje motiv za pobjedu na izborima, a podrška župana Matije Posavca dokaz je da idemo u pravom smjeru – kaže Dario Friščić.

Vrlo je aktivan u društvenom životu Kotoribe, a već je niz godina tajnik Nogometnog kluba Graničar te je jedan od zaslužnih što je klub od EU fondova dobio bespovratnih milijun eura za projekt stadiona s popratnim sadržajima poput teretane, dvorana za skvoš i badminton te ostalo.

Trenutno radi kao direktor tvrtke Eko Kotor d.o.o. koja proizvodi električnu energiju iz obnovljivih izvora, odnosno bioplina, a u vlasništvu je i tvrtke Dors projekt d.o.o. koja se bavi projektiranjem strojarskih i elektro instalacija.

– Bogato poslovno iskustvo prenijet ću na rad Općine, a Kotoripčanima ne obećajem ‘brda i doline’, već transparentnu Općinu gdje će svaki mještanin moći dobiti uvid u trošenje općinskih sredstava. Nit vodilja bit će mi briga za djecu i mlade, kroz mjere i inicijative poput smanjenja cijene vrtića i stvaranja dodatnih sadržaja za mlade. Primjerice, imamo puno teniskih rekreativaca koji u Kotoribi nemaju pošteni teniski teren, premalo je dječjih igrališta… To ćemo promijeniti – dodaje Dario Friščić.

Ističe da više pažnje treba posvetiti sredstvima iz europskih fondova, pogotovo u suradnji sa susjednim mjestima iz Mađarske, i tu vidi priliku za stvaranje dodatnih sadržaja koji bi u bliskoj budućnosti privlačili mlade obitelji u Kotoribu.

– Detalje programa iznijet ću u nadolazećim izbornim danima, a ovih dana predstavit ćemo i naše kandidate za Općinsko vijeće – zaključio je Friščić koji u izbornu utrku ulazi uz snažnu podršku župana Posavca.