USKOK postao sprdačina Velikog vođe! Manjinci došli glave međimurskom županu!

Hrvatska ima jednog vođu, Velikog vođu. Nekad se to zvalo Duce ili Firer. Ni jedna odluka ne donosi se bez njegovog blagoslova, a sve želje svojih koalicijskih partnera uvažava i odmah realizira. Ovaj put, što se tiče Međimurja, jedan partner iz jedne nacionalne manjine izrazio je želju da se eliminira najpopularniji Međimurac, župan Međimurske županije Matija Posavec.

Možda on ni nije toliko smetao vladajućoj stranci koliko njezinom partneru, no zahtjev je odmah uslišan. Matija Posavec podnio je ostavku na mjesto župana pa ga je USKOK odmah oslobodio pritvora.

Tako je zlatna ribica omogućila jednom svom žetončiću, ne treću nego sto treću želju. Svi znamo o kome se radi pa ga u inat nećemo imenovati. USKOK je ovdje poslužio samo kao alat provedbe. Ako gospoda žele ovo demantirati neka počnu hapsiti sve župane, gradonačelnike i načelnike općina, jer svakome će naći sto puta više putra na glavi, nego Posavcu. No oni se nisu zamjerili koalicijskom partneru bez kojeg ne bi bilo ni Velikog vođe!

R. Tomanić