UKLETA HRVATSKA Političari i ideologizirani novinari odgajali maturante, pa jedni veličaju Tita, a drugi NDH!

Bilo je više slučajeva u Hrvatskoj kada su se maturanti, proslavljajući zadnji dan srednje škole, odjenuli kao Titovi pioniri. Tako je 2017. godin nekoliko MEĐIMURSKIH maturantica gradom šetalo u pionirskoj odjeći, a ove godine cijeli razred, te su ih fotografi snimali, ali je to predstavljeno kao “maštovitost” i samo jedna između mnogih kreacija u koje su se maturanti taj dan odjenuli, kao što su bili Pikachui, kosturi, te radnici McDonald’sa. Sve te maske su sudjelovale u proglašenju najmaturanata i najrazreda, objavio je portal regionalni.com.

S druge strane DUBROVAČKI maturanti prošetali su Stradunom uzvikujući “Za dom spremni” i pjevajući ustaške pjesme. Čini se da su na snimci maturanti Pomorske škole u Dubrovniku. Jedan od njih dok prolazi Stradunom maše zastavom na kojoj se nalazi grb s prvim bijelim poljem, piše portal https://www.index.hr/

E sada jedna strana poziva DORH da reagira na međimurske i druge pionire, a druga strana šalje upite policiji o dubrovačkim maturantima. I to u ime maturanata čine odrasli ljudi, političari s jednog i drugog političkog spektra te ideologizirani novinari.

Možemo samo konstatirati: JADNA HRVATSKA!

Dok je 2. Svjetski rat odavno završio u razvijenim demokracijama, ali i državama koje su samostalnost stekle kad i Hrvatska te se s njime bave povjesničari, kod nas još uvijek traje, omladina se na sve moguće načine, od strane političara i pojedinih novinara ideološki maltretira jer u glavama mnogih zadnji svjetski rat nije završio iako je možda već počeo i 3. Svjetski rat.

(R. Tomanić, foto: ilustracija)