Udruga specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske: NAMA JE 5 DO 12 – DAJ OSTAVKU!

Priopćenje za javnost

Udruga Specijalne policije Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem oštro osuđuje djelovanje saborskog zastupnika SDSS-a i predsjednika SNV-a Milorada Pupovca vezano za okolnosti njegovog odlaska na „proslavu Dana Republike Srpske“ u Banja Luci. O neustavnosti tog tzv. praznika Ustavni sud Bosne i Hercegovine donio je pravorijek još 2016. godine. Podsjećamo kako je upravo na taj dan 1992. godine dio zastupnika u skupštini SR BiH nezakonito proglasio „Srpsku Republiku BiH“. Tim činom započeo je rat u BiH i etničko čišćenje nesrpskog stanovništva uključujući i Hrvate.

Veličanje dana proglašnja te paradržave, odavanje počasti srpskim ratnim zločincima i sama prisutnost u krugu ljudi koji to „slave“ dovoljno govori o politikama kojima se bavi Milorad Pupovac. Ova gesta se ne može nazvati prijateljskom, ukazujućom ili dobronamjernom nego veleizdajničkom.

Tražimo UKIDANJE finaciranja SNV-a iz sredstava Proračuna Republike Hrvatske, jer one organizacije koje negiraju velikosrpski rat i okupaciju RK od strane srbočetničke vojske potpomognute JNA, koje optužuju naš narod za etničko čišćenje u akcijama „Bljesak“ i „Oluja“ i koje potiču izjednačavanje žrtvi i agresora pod krinkom tolerancije NE MOGU i NE SMIJU biti financirane novcem državnog Proračuna!

Tražimo JAVNU ispriku Milorada Pupovca i OSTAVKU na mjesto saborskog zastupnika SDSS-a i predsjednika SNV-a. SNV u Hrvatskoj trebao bi se okrenuti onim interesima koji bi pošteni Srbi trebali imati kao naši sugrađani, a koji nisu sudjelovali u Domovinskom ratu na strani agresora na Republiku Hrvatsku!

Predsjednik USPDR

#Stevo_Culej

(Pavo Jazvić)