Udruga Ovršni ustanak: Idemo do kraja, u subotu iznosimo svoje zahtjeve!

Udruga Ovršni ustanak i društvo potrošača Međimurja “Vukanovčar” pozivaju Vas na okupljanje “PRAVDA ZA DJEVOJČICE!“ koje će se održati ove subote, 19. listopada u 10 sati ispred Općinskog suda u Čakovcu, Ruđera Boškovića 18. Pridružili smo se ovoj hvalevrijednoj inicijativi građana diljem naše zemlje, a sve u znak podrške svim žrtvama seksualnog nasilja koje od sustava ne dobivaju adekvatnu zaštitu.

Povod je činjenica da su na slobodu puštena petorica osumnjičenika za opetovano silovanje, seksualno iskorištavanje, ucjenjivanje te fizičko i psihičko maltretiranje 15-godišnje djevojčice, koje je trajalo punih godinu dana. Puštanjem osumnjičenika za ove teške zločine na slobodu, pravosuđe je ugrozilo sigurnost, život i dostojanstvo maloljetne žrtve. Naknadno su pokušali popraviti štetu te ipak dosudili istražni zatvor, ali smatramo kako tu sve ne smije stati!

Ova akcija neka iskaže našu solidarnost svim žrtvama seksualnog nasilja! Neka znaju kako nisu same. Nadležne institucije neka rade svoj posao! Žrtve rijetko prijavljuju slučajeve upravo zbog nepovjerenja prema sustavu! Vrijeme je da institucije što je više moguće stanu na stranu žrtve, ali i da mi kao društvo reagiramo!
Pozivamo vas da nas popratite.
#pravdazadjevojcice

(Udruga Ovršni ustanak)