UDARIO AUTOM U STUPIĆ NA PJEŠAČKOJ STAZI I ZATRAŽIO ODŠTETU OD GRADA M. SREDIŠĆE

Na 141. sjednici stručnog kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće koja je održana danas 07. studenog donijeta je odluka da se u cijelosti odbija odštetni zahtjev Josipa Murkovića iz Peklenice, Frankošanska 17, zbog sudjelovanja u prometnoj nezgodi u Murskom Središću, (kod ljekarne, Frankopanska 20), dana 21.10.2016. godine, kada je vozilom registarske oznake ČK 968 BM udario u stupić postavljen na pješačkoj stazi.

Stručni kolegij je odbio odštetni zahtjev iz razloga što su stupići postavljeni prema suglasnosti izdanoj od strane Županijske uprave za ceste Čakovec od 18.09.2014. godine, te je svrha postavljanja istih zaštita od nedozvoljenog parkiranja vozila na pješačkoj stazi, a u cilju povećanja sigurnosti prometa, djece i drugih građana na putu prema osnovnoj školi, ambulanti i sportskoj dvorani.

S obzirom što je Josip Murković prema vlastitom pisanom priznanju navedenom u odštetnom zahtjevu, dana 21.10.2016. godine osobno oštetio jedan stupić, Grad Mursko Središće će isti vratiti u ispravno stanje i to na trošak Josipa Murkovića. (rt)