U GRADU SPREMNI ZA NAJAVLJENE SNJEŽNE OBORINE

Ponukan najavama vremenskih prognostičara o nadolasku obilatih količina snijega pa i do pola metra, gradonačelnik Dražen Srpak sazvao je sve relevantne čimbenike kako bi ga Grad dočekao spreman . Ono što je najbitnije je to da se snijeg čisti na vrijeme kako se ne bi utabao te stvarao dodatne probleme kod čišćenja.

Koncesionar Branko Žganec naglasio je da je mehanizacija spremna za čišćenje , a osigurane su i dovoljne količine soli i sipine. Sva parkirališta moraju biti očišćena i spremna na korištenje. Predsjednici VMO po naseljima moraju osigurati radnu snagu kako bi se lopatama očistio snijeg kojeg strojno nije moguće. Gradska komunalna služba raditi će cijelo vrijeme po potrebi kako bi se očistili sve pješačke staze . Tako su i organizirani pa će se za te poslove angažirati i dodatna radna snaga. Dvije stvari su jako bitne na koje upozoravaju iz Komunalne službe.

Kao prvo obavještava se sve građane da su dužni počistiti snijeg ispred svojih kuća u onom dijelu koji stroj nije u mogućnosti. Komunalni redar ima zadatak upozoravati građane koji to ne učine na vrijeme.

Zamoljavaju se građani da ne ostavljaju parkirana vozila na pločnicima  i trotoarima kako bi strojevi mogli nesmetano počistiti snijeg .

Vlasnici lokala u Gradu također su dužni očistiti snijeg ispred njih.

 

U Gradu mole sve mještane za strpljenje, očistiti će se sve samo treba  vremena. Postoje prioriteti koji su prvi na redu međutim sve ulice biti će očišćene. Mehanizacija će proći sve ulice i omogućiti građanima nesmetano obavljanje svojih poslova. Bez obzira na zakon koji nalaže da se  snijeg čisti tek nakon 15 cm. napadanog snijega  naše će gradske će službe izaći na čišćenje već nakon 5 cm.

Zvonko Vrtarić zamjenik gradonačelnika mob.099 737 0778 i Antun Šimunić koordinatori su koji će voditi brigu o čišćenju  snijega. Prema sadašnjim prognozama takvo vrijeme moglo bi potrajati do subote.

( Z. Rihtarec)

unnamed (1)

unnamed (2)

unnamed (3)

unnamed

unnamed (4)

unnamed (5)