Tribina “Mir i cjelovitost”: 25 godina mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja

MIR I CJELOVITOST: 25 GODINA MIRNE REINTEGRACIJE HRVATSKOG PODUNAVLJA U ORGANIZACIJI HRVATSKE AKADEMSKE ZAJEDNICE NA PRAVNOM FAKULTETU

  1. se siječnja navršilo punih 25 godina od završetka mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja. Toga su dana sva okupirana područja istočne Hrvatske vraćena u ustavno- pravni poredak Republike Hrvatske čime smo završili poglavlje naše najteže povijesti.

U spomen i sjećanje na taj važan trenutak u povijesti našeg naroda kada su se ostvarile sve naše želje i težnje o slobodnoj i samostalnoj Hrvatskoj, studentski ogranak Hrvatske akademske zajednice na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu organizira tribinu pod nazivom “Mir i cjelovitost: 25 godina od mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja” koja će se održati u četvrtak, 19. siječnja, u 18:00 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu.

 Ne propustite čuti iz prve ruke što sve imaju za reći Mate Granić, bivši hrvatski ministar vanjskih poslova, Domagoj Knežević, hrvatski povjesničar, Vesna Škare Ožbolt, bivša ministrica pravosuđa i uprave Republike Hrvatske, te Ivica Miškulin, povjesničar i sociolog. Stručnjaci i akteri koji su sudjelovali u samoj realizaciji reintegracije će pokušati prikazati anatomiju čitavog procesa iz međunarodno-pravne, povijesne i diplomatsko-političke perspektive. Stavljajući proces u kontekst prošlih i sadašnjih pojava s područja geopolitike i međunarodnog prava, pokušat će se dati odgovori na mnoga pitanja koja proizlaze iz ove tematike.

Prijavite se putem linka: forms.gle/KfMHLh7tLVQWJ3md7

Lara Krilić