Tri županijske Nagrade Zrinski stigle u Mursko Središće

Danas je gradonačelnik Dražen Srpak primio naše nagrađene sugrađane te im od srca čestitao na primljenim nagradama. Njima su nagrade uručene u utorak, 30. travnja na Svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije uz Dan županije, a obzirom što gradonačelnik nije mogao nazočiti jer se u isto vrijeme održavala Svečana sjednica Grada Ozlja danas je primio Mariju Trstenjak koja je primila Nagradu Zrinski za predano njegovanje glazbenog nasljeđa Međimurja, predsjednika Košarkaškog kluba Rudar Mursko Središće Ivana Božića koji su primili Nagradu Zrinski za 2023., za više od 50 godina predanog djelovanja i rada s mladima i Andriju Tekelija  za izniman doprinos razvoju gospodarstva Međimurja.

Svečanoj sjednici Skupštine Međimurske županije nazočio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Miljenko Cmrečak te im je i on osobno na tome čestitao. Svi oni bili su predloženi od strane gradonačelnika Dražena Srpaka na kolegiju gradonačelnika te su takvi prijedlozi i upućeni na usvajanje Županijskoj skupštini, a svakako se želimo zahvaliti na tome što su i usvojeni.

Uz kulturno djelovanje tokom svog radnog vijeka u Osnovnim školama, gospođa Marija Trstenjak kulturno umjetničkim amaterizmom bavila se tijekom cijelog radnog vijeka kao i u mirovini. Gospođu Mariju Trstenjak možemo opisati kao najvažniji faktor za pjevačke ansamble u svojstvu dirigentice, koja je svojim temperamentom i sjajnim izborom skladbi tjera pjevače i publiku da grizu glazbeni materijal koji je stavljen pred njih kao zadatak. Marija Trstenjak svojim angažmanom i autoritetom u slobodno vrijeme očuvala je kontinuitet okupljanja pjevača i brine se o onom što je uistinu najvažnije u interpretativnim oblicima bavljenja glazbom ljepota glasa, tona i zvuka te emocije tijela, uma i duše.

Košarkaški klub „Rudar“ službeno je osnovan 1973. godine. Višestruki je prvak Međimurja, a brojni su uspjesi ostvareni i u nižim kategorijama, uključujući i poluzavršnice prvenstva Hrvatske i legendarne okršaje s nekada najboljim hrvatskim igračima, poput Josipa Sesara ili Dalibora Bagarića, s kojima su se košarkaši Rudara uspješno nosili. Košarkaški klub „Rudar“ Mursko Središće u pola je stoljeća rada odgojio nebrojene generacije sportaša i građana Murskog Središće. Iza svih rezultata stoje bezbrojni sati treninga, kampova i druženja i košarkaški je klub osim sportskog aspekta ima velike zasluge i u društvenom razvoju Murskog Središća. A sportski rezultati su impresivni.

Gospodin Andrija Tekeli istaknuo se kao gospodarstvenik koji je u godinama od kada je osnovao vlastito poduzeće aktivno uključen u gradnju niza značajnih projekata kroz izrade ponuda i ugovaranja, ali i izbor tehnologije građenja te ukupne koordinacije svih faza izvođenja radova. Gospodin Andrija Tekeli pripada onim građevinskim inženjerima koji su cijeli svoj radni vijek vezali uz gradilište, bilo kao poslovođa u samim počecima svojeg rada, do glavnog direktora i osnivača vlastitog poduzeća. Pritom je stekao dragocjeno praktično iskustvo u svim vrstama građevinskih radova pa je pravi uzor svim mladim inženjerima koji su tek na početku vlastite graditeljske karijere.

Na današnjem prijemu gradonačelnik Dražen Srpak im je od srca zahvalio na svemu dobrome što su činili kroz godine i desetljeća, što su čuvali i unapređivali kulturu grada, dosezali sportske uspjehe i bili značajni gospodarski čimbenici. Gradonačelnik im je poželio dobro zdravlje uz nastavak njihovih aktivnosti u skladu s mogućnostima i željama.

(GMS)