Tomislav Korbelj: Hoće li M. Središće dobiti optički internet i kabelsku TV, može li se urediti put između ulica Kralja Zvonimira i Josipa Šajnovića te što je s pomoći domaćim OPG-ovima?

Na zadnjem Gradskom vijeću Grada Mursko Središće za vrijeme aktualnog sata vijećnik Tomislav Korbelj (HL) postavio je gradonačelniku tri pitanja, s time da se nadovezao na  već prije dat odgovor gradonačelnika o širokopojasnom internetu.

Korbelj je rekao da  rasprava o tom pitanju na Županiji traje već pet godina, a da su neke općine  kao npr. Šenkovec  i  Nedelišće taj problem riješile. Njegovo pitanje povezano je i za postavljanje optičkog interneta i uvođenje kabelske  televizije.

Kako je gradonačelnik na to pitanje odgovorio u sklopu odgovora na pitanje Kristijana Antolovića,  gospodin Korbelj prešao na sljedeće.

“Da  li se može napraviti put između ulica Kralja Zvonimira i Josipa Šajnovića na gradskom zemljištu iznad potoka, koji bi građanima olakšao i smanjio put do trgovina Konzuma, KTC-a i stanice za tehnički pregled vozila. Ako nije moguće da se barem pošljunča i u sklopu toga napravi par parkirališta.”

Gradonačelnik Srpak primijetio je da je to jako dobar i zanimljiv prijedlog, međutim sada kada dolazi do aglomeracija ne isplati se ulagati neka veća sredstva, pa je zato zadužio pročelnika Josipa Sršana da se pokuša iznaći rješenje , da se  put barem pošljunča i tako pomogne mještanima.

Sljedeće pitanje odnosilo se na obećanje gradonačelnika Srpaka da će rekonstruirati Odbor za poljoprivredu  i zadužiti  ga da napravi plan za pomoć domaćim OPG-ovima, a to do sada  nije urađeno.

Zbog  velikog obima poslova  i prikupljanja dokumentacije oko otvaranja novog vrtića to nismo stigli napraviti , a za 2-3 tjedna bit će novo vijeće,  tako da će se do tada to srediti i ništa nije zakašnjelo, odgovorio je gradonačelnik.

(tekst ZR, foto A. Jurak)