Tomislav Korbelj Draženu Srpaku – ja nikoga nisam nazvao lopovom, licemjerom i pokvarenjakom, a vi mene jeste!

Bez pitanja na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće, ali izlaganjem u ime oporbenog kluba vijećnika što mu je na kraju dopustio predsjednik Zvonko Vrtarić, vijećnik Hrvatskih laburista Tomislav Korbelj obratio se gradonačelniku Draženu Srpaku.

„Pozdravljam sve prisutne i moram vam se obratiti jer sam jako revoltiran ponašanjem gradonačelnika i nekih vijećnika. Smatram da u našem malom gradu nije dobro da jedni druge vrijeđamo, a pogotovo ne gradski vijećnici i gradonačelnik. Bar bi mi trebali biti primjer ostalima. Ja nikada nikoga nisam nazvao lopovom, licemjerom, pokvarenjakom ili ciničnim, a vi mene jeste.

Samo sam postavio pitanje, a mislim da aktualni sat postoji zato da se postavljaju pitanja. Ako ste se u mom pitanju na prošloj sjednici našli krivim (o sudjelovanju djece na prosvjedu protiv kamionskog prometa, opaska Muralista) onda sam postavio jako dobro pitanje. Niste me uplašili uvredama niti vi niti vaši dušebrižnici nego ste mi dali još više elana da propitkujem na dobrobit našeg grada.

Predlažem gradonačelniku da je bolje da se bavi gorućim problemima kao što je gospodarska zona Brezje koja je netaknuta i zarasla u korov, kamionskim prometom koji „stoji“ kao i prije, smradom iz Lendave što smrdi i našim susjedima. Središće je nekoliko dana gorjelo i bilo puno dima i to nije ništa riješeno jer se radi o nečijim stranačkim prijateljima. I na kraju nisam zadovoljan odgovorom na moje prošlo pitanje jer se vidi da su djeca bila na prosvjedu, a to jedino vi niste vidjeli“ završio je Tomislav Korbelj.

S dozvolom predsjednika Zvonka Vrtarića, pošto nije bilo postavljeno ni jedno pitanje, na sve ove Korbeljove navode odgovorio je gradonačelnik.

„ Ne daj Bože da bi štitio nekoga tko radi bilo kakve ekološke incidente. Da je to tko prijavio, a siguran sam da nije, da je netko ložio, komunalni redar bi obavio svoj posao. Vaš najveći problem vijećniče Korbelj je slijedeći. Kad je ova vladajuća koalicija potpisala predizborni sporazum, dan nakon toga ste me zvali na večer i plačljivim glasom rekli „kako ste mi mogli to učiniti, zašto ste me ostavili i izbacili?“ (ovdje se u riječ ubacio Korbelj tvrdeći da to nije istina). U prošlom sazivu ste potpisali koaliciju i niste bili baš najlojalniji pa ste zbog toga ispali iz igre. Nadam se da ćete u ovoj koaliciji u kojoj ste sada biti korektniji inače će vas se i oni riješiti“ rekao je Dražen Srpak.

Tomislav Korbelj ja na to samo replicirao da nije bio podoban.

(rt, foto Tin Tomanić)