TKO JE U PRAVU, GRADONAČELNIK ILI POLICIJA?

Ulaskom Republike Hrvatske u EU prestala je potreba za carinskim prijelazom i terminalom koji se nalazi u samom centru Murskog Središća. Veći dio pretvoren ja u javno parkiralište o čemu smo više puta pisali. Međutim kod kontrole teretnog prometa kamiona policija uljudno moli građane da parkiraju negdje drugdje jer ovo parkiralište smiju koristiti samo vozila MUP-a i MPPI-a što se jasno vidi na postavljenoj tabli.

Kada smo danas parkirali, kao i svaki dan na navedenom mjestu, policijski službenik upozorio nas je da se maknemo jer ovo parkiralište mogu koristiti samo oni te nas poslao da pogledamo tablu na kojoj to i nedvosmisleno piše.

Kada smo rekli da je ovo javno parkiralište koje građani mogu koristiti dobili smo sljedeći odgovor:

„Obratite se gradonačelniku jer je ova tabla postavljena na njegov zahtjev. Ovo parkiralište mogu koristiti isključivo vozila MUP-a i MPPI-a. Što se događa onda kada nas nema nije naša briga.“

Pošto su se ovakve situacije već događale Muralist je o tome pisao 30. kolovoza 2014. i tražio pojašnjenje od gradonačelnika koji je u svom odgovoru naveo:

PREDMET: Očitovanje na članak objavljen na web portalu www.muralist.hr

Poštovani

Dana 30. kolovoza 2014. godine na web portalu www.muralist.hr objavili ste tekst slijedećeg naslova: Obećanje ludom radovanje – ništa od parkirališta na bivšem carinskom prijelazu.

Ovim putem Vas obavještavamo da su u navedenom tekstu iznesene određene netočne činjenice pa Vas stoga molimo da objavite ovo očitovanje. Naime, nitko nije protjeran s lokacije bivšeg carinskog terminala te ga građani i nadalje mogu koristiti kao parkirališni prostor, iako parkirališna mjesta nisu iscrtana, jer je Grad Mursko Središće od Carinske uprave Ministarstva financija za to dobio suglasnost.

Do nesporazuma je došlo zbog obavljanja prometne kontrole teretnih vozila dana 30. kolovoza 2014. godine kojeg su provodili djelatnici Uprave prometne inspekcije Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, a koji su tom prilikom koristili lokaciju bivšeg carinskog terminala koja je jedina pogodna za tu namjenu.

Zbog navedenog razloga bivši carinski terminal bio je privremeno nedostupan za parkiranje građanima.

Molimo Vas da ovo očitovanje objavite radi boljeg informiranja građana o navedenom događaju.

Unaprijed Vam zahvaljujemo

S poštovanjem

U Murskom Središću, 01. rujna 2014. godine

GRADONAČELNIK: Dražen Srpak, v.r.

Dakle gradonačelnik tvrdi jedno, a policija drugo. Dok se ne dogovore preporučujemo građanima da tamo ne parkiraju jer dok postoji tabla sa ovakvim natpisom, policija je u pravu.

(R. Tomanić)

SAM_2280

SAM_2281

SAM_2282

SAM_2284