TKO JE NAZVAO LOSOVE IMENIMA GRADSKIH ČELNIKA?

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Mario Nerer (SDP) upitao je gradonačelnika Dražena Srpaka zašto nema ukrašene Božićne jelke u gradskom parku?

Prije odgovora Srpak je rekao da je čuo kako su ljudi iz Nererovog okruženja losovima u gradskom parku dali imena pa se čak i po tome pljuje. (Muralist je doznao da su jednog nazvali Dražen, a ostale valjda po drugim gradskim čelnicima, a skupni naziv je Sveto Trojstvo). Gradonačelnik je dalje ustvrdio da je grad ove godine ukrašen ljepše nego ikad i da zbog toga dobiva pohvale građana, a što se tiče jelke, stari bor koji je služio u tu svrhu, zbog dotrajalosti je srušen, a postavljanje novog iziskivalo bi veliki trošak. Bez obzira na to sljedeće godine biti će obavezno postavljen bor ili jelka.

Zašto kamioni parkiraju ispred TIC-a (bivša autobusna postaja), bilo je drugo Nererovo pitanje. Zanimalo ga je da li Grad ubire kakvu naknadu zbog toga?

Srpak se složio da to nije primjereno, ali i naveo da je to pitanje za komunalni ured. To je problem koji će se riješiti izgradnjom parkirališta za automobile na tom mjestu pa onda kamioni tu više neće moći parkirati. Antun Šimunić se nadovezao rekavši da se radi o parkiranju pretežno vikendom i da je to dozvoljeno u dogovoru s policijom koja je zamolila da se osigura nekoliko lokacija za tu namjenu kako bi vozači mogli srediti papire.

Treće Nererovo pitanje bilo je isto vezano uz kamione. Zanimalo ga je zašto nije izgrađen zaustavni trak između Sitnica i benzinske pumpe i da li je u to utrošeno 100 tisuća kuna? Također je želio odgovor na pitanje da li privatni dječji vrtići plaćaju komunalnu naknadu?

Što se tiče zaustavnog traka bilo je govora o tome, ali se zbog velikih troškova odustalo od te ideje, odgovorio je Srpak, a što se tiče komunalne naknade ponudio je pisani odgovor. Miljenko Štefanić pojasnio je da su po jednoj gradskoj odluci dječji vrtići oslobođeni plaćanja komunalne naknade, no Nerer je ipak zatražio već ponuđeni pisani odgovor.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_9511a

IMG_9518a

IMG_9496a

2