Tko je izigrao Željka Baloga? Donosimo pisma u kojima traži odgovore!

Uvažena gospodo,

Javljam vam se kao legitimno izabrani predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine Međimurske županije.

Obavještavam vas opet o slijedećem incidentu u općini Pribislavec kojega opet izaziva saborski zastupnik sa svojim uhljebima i načelnicom Općine Pribislavec čiji sam zamjenik g. Višnjom Ivačić.

Najme jučer 29.01. 2018.g. imao sam sastanak s načelnicom i zamjenikom te sam dobio na znanje da će 31.01. 2018.g. posjetiti našu općini g. Kajtazi kao i općinu Podturen.

Zamolio sam načelnicu da izvijesti g. zastupnika neka mi uputi službeni e-mail s temama o kojima želi razgovarati te da samo u tom slučaju mogu sudjelovati na istom,,,naravno to se nije obistinilo ..

Stvar je još groznija što sam obaviješten da će planirani sastanak biti danas 30.01.2018.g. te sam opet još čvršće siguran o kemijanju g. načelnice i u opstrukciju romske zajednice i mojih funkcija na kojima sam legalno izabran na manjinskim i lokalnim izborima koje je raspisala Vlada.

Ovakvim užasima u našoj državi i županiji kao da nema kraja ,,,bahaćenje, sijanje laži, tortura  i Kajtazijevo misionarenje ne vodi ka rješavanju sveobuhvatnih problema Roma i većinskog djela stanovništva, već totalnom rušenju i diskreditiranju legitimnih predstavnika pa mi njegov tim liči na nešto poput onih srbijanskih paravojnih formacija protiv kojih smo se mi koji smo ignorirani u Međimurju borili što očito debelo vrijeđa g. Kajtazija pa možda i načelnicu općine koja je iz mješovitog braka?!

Savez Roma Kali Sara je Udruga koju je osnovao g. saborski zastupnik Veljko Kajtazi, a istu je progurao u  proračun RH-e te na čelu te Udruge postavio njegovu prijateljicu Suzanu Krčmar.

Pitanje koje je usmjereno prema svim institucijama ove zemlje bi trebalo glasiti zašto g. saborski zastupnik misionari s tom udrugom i da li postoje osnovane sumnje da iz tih udruga crpi honorare i dnevnice i da li se ne dupliciraju iste uzimajući u obzir da za njegov politički rad iz Sabora također dobiva sredstva i naplaćuje si svaku dnevnicu i ostale troškove ?!

Državno izborno povjerenstvo te Ministarstvo Uprave ili ostale nadležne institucije niti žele niti pokazuju volju da se ovi problemi ignoriranja leigitimno izabranih predstavnika, torture, medijskog linča, opstrukcije i druge nepodopštine riješe ili uklone.

Molim vas da se javno izjasnite o navedenim problemima jer smatram da ćemo daleko kvalitetnije rješavati ciljane probleme iskrenom suradnjom jer su u lažima kratke noge…

Tražim pojedinačnu i institucionalnu moralnu odgovornost isto kao i vaše očitovanje svima kojima je e-mail upućen..

Unaprijed vam se zahvaljujem…

Uz štovanje…

Balog Željko

 

Uvažena gospodo,

Dopustite mi da vas sve lijepo pozdravim ispred navedene romske zajednice i kao zamjenik načelnice  Općine Pribislavec.

Bilo mi je zadovoljstvo sudjelovati na sastanku koji je održan u Čakovcu povodom strategije 2018./2020. Toplo se nadam da će se ostvariti sve planirane aktivnosti u korist svih žitelja Međimurske županije i kao što sam naglasio samo na istinski i demokratski način.

Na sastanku sam vam dostavio svoj stav, dopis i prijedloge…..

Činjenica jeste ta da se obistinjuje sve navedeno što podkrijepljujem i sastankom koji je održan u Županiji na kojem je nazočio saborski zastupnik g. Veljko Kajtazi s nekim od njegovih imenovanih suradnika iz reda romske nacionalne manjine koji nisu legitimni jer smatram da je jedino legitimno tijelo kao savjetodavno tijelo u ovoj županiji Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije čiji sam ja predsjednik.

Ogorčen sam s činjenicom da se je sastanak održao, da nisam o njemu obaviješten, da nisam sudjelovao, a još žalosnije je to što je i načelnica s njezinim zamjenikom također sudjelovala na istom, a mene nije upoznala kao da me uopće ne doživljava svojim zamjenikom. Sve sam vam opisao o tajnim i zasebnim sastancima koji se organiziraju sa saborskim zastupnikom i pitanje koje postavljam jeste da li je moguće da se ovakve stvari nastavljaju u nedogled.

Molim županiju i načelnicu općine Pribislavec da mi se dostavi zapisnik s tog sastanka kako bih znao o čemu se radi i dali mogu ili dali mi dopuštaju da sudjelujem doprinosom da se svi navedeni problemi u našoj županiji riješe što kvalitetnije i bezbolnije….

Uz štovanje….

Balog Željko

Vijeće romske nacionalne manjine Međimurske županije