TAJANSTVENO PISMO SRPAKU O NOVOM VOZILU DVD-a VRATIŠINEC – IMAJU LI VATROGASCI VEZE S TIM?

Gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak primio je 23. listopada elektroničku poštu, a e-mail pošiljatelja je glasio <[email protected]>. U pismu se govori o novom vatrogasnom vozilu koje je dobio DVD Vratišinec i mi ga donosimo u cijelosti bez ikakvih ispravaka. Također donosimo i upit koji je povodom toga Vatrogasnoj zajednici međimurske županije uputio Srpak.

Sve ovo nećemo komentirati, ostaviti ćemo na sud i prosudbu svakom čitatelju osobno, no ne možemo se oteti dojmu da sve ovo ima veze s predizbornom kampanjom koja je izgleda u punom tijeku i na našem nivou. Članak o isporuci navedenog vozila objavili smo prošli tjedan i možete ga pogledat na ovom linku:

http://muralist.hr/aktualno/vratisinski-vatrogasci-bogatiji-za-autocisternu-marke-mercedes/

(R. Tomanić)
—– Original Message —– From: “Dobrovoljno vatrogasno društvo” <[email protected]>
To: <[email protected]>
Sent: Friday, October 23, 2015 11:25 AM
Subject: Predizborna isporuka

Dragi Dražene, najprije bi pohvalio Vaš trud i rad za grad Mursko Srediće, kako sada tako i sada za vrijeme predizborne kampanje. Svakako imate moju poršku, kao i moj glas.

Javio bi Vam samo jednu sitnicu, koju će trebati proglasiti na sva zvona. Predizborna obećanja i izborni pokloni su već počeli. Naime, jučer je u Dobrovoljno vatrogasno društvo Vratišinec iz robne zalihe RH dobila nova vatrogasna vozila (autocisterne). Što ćete reći po tom pitanju?! Zar nije procjena za grad bila da je potrebna autocisterna, jako žalosno i tužno da neki mali i nepotrebni dobivaju nešto što im ne treba.

Vratišinec godišnje ima 5 intervencija i to male požare trave. Ima društva kojima je i više nego potrebno takvo vozilo. Još jedna nebuloza, odnosno znanje da su dobili za izbore. Spomenuto društvo nema vozače C kategorije koji bi mogli voziti to vozila. Sada se postavlja pitanje, dobili su od države vozilo na korištenje, a nema tko voziti? Što će im takvo vozilo? Na to vozilo trebaju platiti casko osiguranje koje nije malo, odakle da uzmu novce za to?

Svi se pitamo što nam ova Vlada i država radi, pa to je katastrofa!!!!!!

Molim Vas da poduzmete korake informiranja javnosti o ovom predizbornom poklonu.

hvala

img078 (1)

img079 (2)