SVI ODBIJENI UMIROVLJENICI IPAK ĆE DOBITI 100 KUNA OD GRADA

Grad je odlučio  umirovljenicima kojima mirovina ne prelazi 1.800 kuna pomoći sa dodatnih 100 kuna. O tome je bila izdana obavijest koju je prenio i Muralist. Međutim zbog pogrešnog tumačenja njenih odredaba neki su umirovljenici bili odbijeni jer im na primjer supružnik ima mirovinu veću od navedenog iznosa, pa tako u prosjeku imaju više od toga.

Sada je stiglo obrazloženje gradonačelnika Dražena Srpaka u kome stoji da to nije tako, nego se računa svaki umirovljenik zasebno. Dakle da pojednostavimo. Ako jedan od supružnika ima mirovinu veću od 1.800 kuna, taj neće dobiti pomoć. a drugi koji ima manje, hoće.

Grad moli sve one koji su zbog pogrešnog tumačenja odredbe bili odbijeni da se jave ponovo u Udrugu umirovljenika te ostvare svoje pravo na 100 kuna. Također molimo sve unuke i djecu umirovljenika koji ovo pročitaju da obavijeste svoje mame, tate, bake i dede, koji možda ne prate Muralist, ako su odbijeni da se ponovo prijave jer će svoj novac dobiti.

U nastavku donosimo obrazloženje u cijelosti.

Poštovani.

 

            Na 11. sjednici kolegija gradonačelnika Grada Mursko Središće održanoj dana 26.08.2013. godine usvojen je zaključak kako slijedi – „da je sa Udrugom umirovljenika Mursko Središće dogovoreno da će se umirovljenicima s područja Grada Mursko Središće (naselja: Mursko Središće, Peklenica, Križovec, Hlapičina i Štrukovec) isplatiti po 100,00 kn pomoći po umirovljeniku a kao cenzus za primanje pomoći zajednički je utvrđena granica mirovine do 1.800,00 kn“.

            Temeljem učestalih upita samih umirovljenika i pojedinih netočnih tumačenja zaključka, kao gradonačelnik dajem sljedeće pojašnjenje:

          pravo na pomoć u iznosu od 100,00 kn po umirovljeniku ima svaki umirovljenik iz domaćinstva koji ima mirovinu do 1.800,00 kn, i u slučaju da drugom umirovljeniku npr. supružniku njegova mirovina prelazi 1.800,00 kn. U tom slučaju samo taj supružnik tj. umirovljenik kojem mirovina prelazi cenzus od 1.800,00 kn nema pravo na pomoć od 100,00 kn,

          pravo na pomoć u iznosu od 100,00 kn po umirovljeniku ima svaki umirovljenik iz domaćinstva koji ima mirovinu do 1.800,00 kn, i u slučaju da je u istom domaćinstvu više takvih slučajeva tj. više umirovljenika sa mirovinom do 1.800,00 kn pojedinačno,

          molimo sve umirovljenike koji su već obavili prijave u Udrugi umirovljenika Mursko Središće a dodjela pomoći od 100,00 kn im je odbijena temeljem pogrešnog tumačenja zaključka, da se ponovo jave u Udrugu umirovljenika Mursko Središće i ostvare svoje pravo temeljem gore navedenog pojašnjenja.

 

            Unaprijed Vam zahvaljujem na razumijevanju i suradnji.

            S poštovanjem.

 

GRADONAČELNIK:

 

 

Dražen Srpak