Svečanom sjednicom Općinskog vijeća obilježeno 30 godina Općine Nedelišće

Uz blagdan sv. Vida Općina Nedelišće vezuje svoj dan, a ove godine protekao je i u znaku velikog jubileja – 30. godišnjice formiranja ove najsnažnije i najveće međimurske općine – naglašeno je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, održanoj upravo 15. lipnja.

Svečanoj sjednici Općinskog vijeća, uz vijećnike Općinskog vijeća, predsjednike Vijeća mjesnog odbora, predstavnike javnih poduzeća te udruga, prisustvovali su i mnogi uvaženi gosti, među njima župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina s potpredsjednicima Ivicom Baksom i Marijem Medvedom, gradonačelnici Grada Čakovca, Murskog Središća i Preloga Ljerka Cividini, Dražen Srpak i Ljubomir Kolarek, saborska zastupnica Andreja Marić, načelnici općina Šenkovec, Sveti Juraj na Bregu, Gornjeg Mihaljevca, Strahoninca, Svetog Martina na Muri, Belice, Podturna, Dekanovca, Selnice, Male Subotice, Štrigove, Petrijanec i Središča ob Dravi te župnik Župe Presvetog Trojstva  Ivan Herceg.

Prigodni program bio je ispunjen brojnim porukama predstavnika vlasti, a uvodno se svima obratio predsjednik Općinskog vijeća Hrvoje Kolman, osvrnuvši se na sve što se radilo i postiglo u proteklih godinu dana. „Konstruktivnom suradnjom tijekom protekle godine, pristupili smo rješavanju problema te smo odradili dobru dionicu kojom smo omogućili realizaciju projekata važnih za boljitak naše općine“, rekao je Kolman i pohvalio suradnju s načelnikom i njegovim suradnicima, kao i svim ostalim upravnim službama.

Detaljan pregled učinjenog kao i najave planova iznio je načelnik Općine Nedelišće Nikola Novak napomenuvši dobru suradnju sa svim općinama i gradovima, županijskim ustanovama i  Međimurskom županijom koja daje zamah razvoju općine. Zajednički pripremaju niz projekata u području obrazovanja, među kojima i veliku investiciju izgradnje centra za starije i nemoćne osobe koji će se graditi upravo u Nedelišću. „Općina Nedelišće kao najveća općina u Županiji vrlo je privlačna za mlade obitelji, a ulaganje u djecu nit je vodilja našeg Nedelišća,“ naglasio je načelnik Novak istaknuvši da su samo neki od prioriteta Općine izgradnja nove zgrade Osnovne škole Nedelišće, izgradnja i dogradnja dječjih vrtića, izgradnja tržnice, završetak radova na rekonstrukciji vatrogasnog doma u Pušćinama zatim uvođenje optičkog interneta, te izgradnja južne obilaznice.

Župan Međimurske županije Matija Posavec rekao je da je Županiji primarni cilj ravnomjeran razvoj svih dijelova Međimurja „Samo sinergijom i radom možemo ostvariti dobre rezultate – i ostvarujemo ih. Oni ne dolaze preko noći, a često su plod mukotrpnog rada. Svi realizirani projekti rezultat su uspješnog korištenja šansi koje mi u Međimurju uspješno koristimo, te smo po mnogočemu primjer i prvi u Hrvatskoj i na to trebamo biti ponosni,“ naglasio je župan Posavec te poručio da će Općina i dalje imati punu podršku Županije i županijskih službi.

Izaslanik predsjednika Sabora Dražen Srpak, izaslanik Predsjednika Vlade Ljubomir Kolarek te izaslanica Predsjednika Republike Andreja Marić čestitali su 30 godina postojanja Općine i na realiziranim projektima te pružili ruku suradnje u ostvarivanju svih zacrtanih planova u budućnosti.

Na sjednici su dodijeljena i najviša priznanja Općine, a plakete su dodijeljene Josipu Ceilingeru iz Nedelišća za doprinos u razvoju i promociji kulture te zaštiti prirode i okoliša, Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Pušćine, povodom 100. godišnjice predanog rada na prevenciji te zaštiti ljudi, imovine i okoliša od požara te drugih nepogoda i opasnosti, a plaketa je posthumno dodijeljena i Antonu Magdaleniću iz Trnovca za uspješan dugogodišnji rad i osobit doprinos u razvoju vatrogastva te angažiranom društvenom djelovanju.

Dodijeljena su priznanja učenicima Osnovne škole Nedelišće i Osnovne škole dr. Ivana Novaka Macinec, te su nagrađeni: Dino Balog, Leon Balog, Dominik Balog, Vjera ŠkrobarUma Kirić, Lana Trbović, Vita ŠkrobarLuka Horvat, Karla Balog, Nina Oršuš, Tamara Ignac, Vlatka Ignac, Viktorija Ignac, Nives Ignac ,Beata Horvat, Lovro PodvezanecJakov Marodi, Roko Ciglarić, Niko Dobša, Vito GolubMatej Bratko Štorga, Leona Banek, Magdalena Dolar, Lorena Kregar, Ema Mezga, Matija Ceilinger, Patrik Pintarić, Leo Flinčec, Matej Grubić, Domagoj Horvat, Sven Petrović Šmic, Karlo Kirić, Vito Kukolić, Niko Senčar, Paulo Nomo Nemi, Fran Novak.

Nagrađeni su i učenici srednjih škole  Marin Topolnjak i Valeria Marčec, te studenti Erik Vukšić, Jan Špiclin, Anja Škvorc, Marina Šafarić i Jakov Vuku.

Proglašeni su perspektivni sportaši, istaknuti sportski radnici te najbolje sportske ekipe i pojedinci, pa su najboljom ženskom ekipom proglašene seniorke Odbojkaškog kluba „Nedelišće Elting“, najbolja muška ekipa su seniori Odbojkaškog kluba „Međimurje Centrometal“, najbolja sportašica Tijana Korent, a najbolji sportaš Deni Vuk. Također su proglašeni i uspješni mladi sportaši- David Bujanić, Roko Kregar , Tara Lesjak, Luka Logožar, Jan Vibovec , a kao istaknuti sportski radnik posthumno je nagrađen – Dragutin Borko.

U  kulturno – umjetničkom djelu programa sudjelovali su Pjevački zbor „Josip Vrhovski“ Nedelišće, mališani iz Dječjeg vrtića „Zvončić“ Nedelišće, Lea Branilović, Alexandar Dragaš te plesna skupina Područne škole Gornji Hrašćan.

 

Služba za poslove župana