Svečanom sjednicom obilježeni Dani Općine Šenkovec

Brojnim manifestacijama ovih se dana obilježavaju Dani Općine Šenkovec. U petak, 18. svibnja 2018. održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u sportskoj dvorani „Gorčica“.

Predsjednik Općinskog vijeća Antun Juras prisjetio se početaka jedne od manjih, ali projektima velike općine u Međimurju. Spomenuvši koheziju među vijećnicima u Općinskom vijeću osvrnuo se na niz otvorenih projekata koji se trenutno realiziraju na području Šenkovca i Knezovca, od rekonstrukcije brojnih prometnica nakon radova na Aglomeraciji Čakovec,  izgradnje ležećih policajaca u Ksajpi, opremanje dvorane sportskog centra Gorčica, asfaltiranja ulica, pa sve do izrade projektne dokumentacije i početka projekta projektiranja prometnica koje nalaže ubrzani razvoj Šenkovca. Zahvalivši svima na dosadašnjoj suradnji istaknuo je kako mještani Šenkovca gledaju u budućnost.

Načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, ponosan na svoje mještane, naglasio je kako se Općina priprema za sve izazove budućnosti. Iz tog razloga najavljuje se ulaganje u najmlađe dogradnjom dječjeg vrtića „Vrapčić“, početkom projekta izgradnje stanova prema POS modelu, ali i projektom uvođenja širokopojasnog interneta na području cijele Općine za što je iz proračuna izdvojeno 680 tisuća kuna. Od ostalih projekata Horvat je izdvojio izgradnju nogostupa sa zbrinjavanjem oborinskih voda u Knezovcu, radove na novoj ulici Damira Lehkeca, urbanističko uređenje Pitomače, izradu idejnog projekta proširenja Gorčice ali posebno pohvalio odličnu suradnju s Mjesnim odborom Knezovec. Zahvala je upućena i  svim djelatnicima u Općini Šenkovec, zamjeniku načelnika i ravnatelju Osnovne škole Vladimiru Novaku, te županu Matiji Posavcu obzirom da županijski proračun prati i podržava brojne projekte na području Općine.

Župan Matija Posavec, pohvalivši rad načelnika Saše Horvata i njegovih suradnika najavio je rekonstrukciju Osnovne škole „Petar Zrinski“ i podršku drugim razvojnim projektima.

Kao i svake godine, dodijeljena su priznanja za veliki doprinos Općini. Priznanja su primili član stolnoteniskog kluba Šenkovec Ronald Jurinec za ostvarene sportske rezultate i predstavljanje Općine Šenkovec te članica KK „Karate centar Šenkovec“ Sabina Petković također za ostvarene sportske rezultate i predstavljanje Općine Šenkovec.

Sjednici su uz predsjednika Općinskog vijeća prisustvovali i župan Međimurske županije Matija Posavec, zamjenik gradonačelnika Grada Čakovca Zoran Vidović, načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat, načelnik prijateljske Općine Krašić Josip Petković Fajnik, načelnici susjednih i prijateljskih općina te mještani Općine Šenkovec.

Dan Općine Šenkovec obilježen je, između ostalog, je polaganje vijenca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima iz Šenkovca; Damiru LehkecuZlatanu Balogu i Josipu Lehkecu kod općinske zgrade dok je u vrtiću „Vrapčić“ održana svečanost obnavljana statusa „Eko vrtića“. U dvorani „Gorčica“ predstavljena je monografije „112. Brigada – Od dragovoljačkih odreda do međunarodnog priznanja Republike Hrvatske“ autora Marka Čuline, inače ratnog zapovjednika 112. Brigade HV Zadar, te koncert  grupe „Opća opasnost“.

UO za poslove župana

Morana Kiš