SVEČANOM SJEDNICOM GRAD MURSKO SREDIŠĆE PROSLAVIO 20. ROĐENDAN!

U petak 12.05. pod velikim šatorom uz šetnicu grad Mursko Središće je održao svečanu sjednicu Gradskog  vijeća povodom Dana grada, a uz to ove godina pada i 20. obljetnica  od proglašenja tadašnje općine Mursko Središće gradom u hrvatskom saboru. Program je vodio Dean Šantl, a Ftičice i tamburaška sekcija KUD-a Mura svojom odličnom izvedbom uveličali su sjednicu.

01

01a

Sjednici su kao gosti nazočili načelnica Narde Kristina Glavanić,sa svojom zamjenicom Juli Nemeth,načelnik općine Sveti Martin na Muri Franjo Makovec  sa  suradnicima,načelnik općine Selnica,načelnik općine Beltinci(Slo) Milan Kerman,predstavnik Lendave Tibor Hebar,gradonačelnik Lentija Laszlo Horvath,gradonačelnik Bad Radkesburga Heinrich Schmiedlechner  ,župan iz Austrije dr Alexander Majcen,župan matija Posavec,saborski zastupnik Darko Horvat,predsjednici VMO,gradski vijećnici,direktori  javnih poduzeća,gospodarstvenici,ravnatelj škole,ravnateljica dječjeg vrtića,župnik ,nagrađeni i mnogobrojni građani.

02

02a

Nazočnima su se obratili prigodnim riječima gradonačelnik Dražen Srpak, predsjednik GV dr. Miljenko Cmrečak, župan Matija Posavec, Franjo Makovec  načelnik općine Sv. Martin na Muri, Kristina Glavanić , načelnica općine Narda, te saborski zastupnik Darko Horvat. Svi redom naglasili su odličnu suradnju sa gradom Mursko Središće sa željom da tako i ostane. Kristina Glavanić pak je posebno zahvalila gradonačelniku Draženu Srpaku na pomoći hrvatskoj manjini u Nardi gdje je on i počasni građanin.

03

03a

03b

03c

03d

03e

Saborski zastupnik Darko Horvat donio je na sjednicu odličnu vijest ,a to je da je hrvatska vlada  u strategiju razvoja hrvatskih cesta uvrstila novi most na Muri i zaobilaznicu Murskog Središća.

04

Zaslužni građani primili su zahvalnice i nagrade grada, a o tome ćemo donijeti poseban članak.

04a

Na kraju sjednice prikazan je odlični film o gradu Mursko Središće snimljen prigodno uz 20 obljetnicu grada.

Poslije sjednice tristo porcija odličnog graha planulo vrlo brzo.

05

05a

Ubrzo nakon toga program se nastavio koncertom Žige i klape Intrade koji su zapalili i šator i šetnicu svojim vrhunskim nastupom.Više od 4000 tisuće ljudi ispunilo je šator i cijelu šetnicu uživajući  u međimurskoj i dalmatinskoj glazbi. Bilo ih je iz Međimurja, Zagorja, Podravine, Slovenije, Mađarske, Austrije i to je pravi način razvoja turizma i brendiranja  grada Mursko Središće.

(m, foto Tin Tomanić)

06

06a