Supredsjednik SH posjetio aktiviste Inicijative Ovršni ustanak u Međimurju

Aktiviste Inicijative Ovršni ustanak jučer je posjetio supredsjednik Slobodne Hrvatske, Ivan Pokupec. Naime, tema kriminalnog ovršnog zakona je u fokusu ove aktivističko-političke stranke već godinu i pol dana, kada su aktivisti prikupili i pred sabor donijeli 35.000 potpisa građana protiv tog zakona.

Na sastanku se također govorilo o lokalnim problemima te promašajima lokalne politike, dok je županova otvorenost prema rješavanju problema ovršenih i suradljivost s Ovršnim ustankom ocijenjena kao iznimno pozitivan, ali zasad nažalost jedini primjer brige vladajućih za ovršene. Pokupec je rekao da se taj problem može i mora kopirati na sve županije i gradove u Hrvatskoj, ne samo iz egzistencijalnih, već i iz demografskih razloga.

“To je isključivo pitanje političke volje”, rekao je. “Mi ćemo slati zahtjeve i raditi pritisak na načelnike, gradonačelnike i župane. Dobre primjere poput vašega ćemo rado javno pohvaliti, no javnost će isto tako znati tko, imenom i prezimenom, ne pokazuje interes pomoći onima koji žive u bijedi. Naravno, u slučajevima kada je ona rezultat sustava, a ne osobne neodgovornosti.”

Najavljeno je jačanje političkog i aktivističkog djelovanja na području cijele III. izborne jedinice te je Pokupec poslao javni poziv: “Ukoliko ste časna osoba koja razumije da je HDZSDP prokockao sve svoje prilike i da mu mora uslijediti što brži kraj, pridružite nam se ispunjavanjem pristupnice Slobodne Hrvatske ili kontaktiranjem ekipe Ovršnog ustanka. To više nije ni političko pitanje, to je pitanje zdravog razuma i očuvanja budućnosti. Njihove nesposobnosti i arogancije je dosta!”

Aktivisti Ovršnog ustanka na čelu s Radovanom Preložnjakom su najavili još bližu suradnju sa Slobodnom Hrvatskom te nastavak borbe protiv korupcije i klijentelizma.

(rt, foto: SH)