Sunčana Glavak ponovo predsjednica Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ Međimurske županije

Članice Zajednice žena „Katarina Zrinski“ HDZ-a Međimurske županije održale su izbore za predsjednicu Zajednice, za članice Županijskog odbora te izaslanice na Opći sabor Zajednice žena.

 Za predsjednicu je  jednoglasno  izabrana Sunčana Glavak, zastupnica u Europskom parlamentu. To je njezin četvrti uzastopni mandat na čelu Zajednice žena, a prvi put je izabrana 2009. 

 Sunčana Glavak zahvalila je na povjerenju koje joj je ukazano te naglasila: „Aktivno uključivanje žena u političke i društvene procese ima nezaobilaznu ulogu u cjelokupnoj politici stranke. Više nego ikada žene HDZ-a su od predsjednika Andreja Plenkovića dobile šansu za svoju afirmaciju, kako na nacionalnoj, europskoj tako i na lokalnim razinama. Vaš doprinos u zajednicama iz kojih dolazite i aktivan rad znači da se ne bojite preuzeti odgovornost, na čemu vam čestitam“, rekla je izabrana predsjednica Sunčana Glavak.

Za članice Županijskog odbora izabrane su: Suzana Belović, Jasna Ciboci, Verica Grbavec, Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Danica Uroda, Marija Premuš, Ivančica Somođi, Meri Šeparović Vresk i Margareta Zadravec.

Za izaslanice na Opći sabor Zajednice žena HDZ-a izabrane su: Nikolina Babić, Suzana Belović, Jasna Ciboci, Marijana Cerovec, Petra Jambrošić, Marta Novak, Gordana Ramušćak, Željka Rihtarec, Marija Sakač i Margareta Zadravec.

Zajednica žena HDZ-a „Katarina Zrinski“ osnovana je 20.veljače 1999. godine u Splitu. Temeljna zadaća djelovanja  jest jačanje položaja žena , aktivno sudjelovanje u društvenim procesima, provedba politika za promicanje jednakosti, borba protiv nasilja i promicanje aktivnije uloge žena u političkom životu. 

Međimurska Zajednica žena HDZ-a  istaknula se u humanitarnom radu, u pomoći mladima kroz različite aktivnosti, a posebno kroz akciju kojom pomažu maturantima srednjih škola na završetku srednjoškolskog obrazovanja „Svi na maturalni ples“.

 

Predsjedništvo Zajednice žena

„Katarina Zrinski“ HDZ-a MŽ