Sudski spor Bunjac-Vikert nastavlja se nagradnom igrom!

Kratka uvertira: Davor Vikert je na svom Facebooku napisao: „Bunjac…. ti si višestranačko frustrirano govno koje je isplivalo na površinu kroz kriminalnu organizaciju. „ Zbog toga Bunjac podiže dvije tužbe protiv Davora Vikerta; prvu zbog nanošenja duševne boli. Kako nije bio na bolovanju niti dobio ispričnicu od liječnika tužbu je na ročištu povukao jer nije niti imao potrebne liječničke potvrde.

Drugu je podnio zbog uvrede i klevete. Analizirajmo posebno dio za uvredu i posebno dio za klevetu. Dio za uvredu, višestranačko frustrirano govno, zvučni vulgarno, no ponekad običan čovjek iz naroda koristi rječnik koji mu u revoltu i očaju prvi padne na pamet. Ne opravdavamo, ali razumijemo, a i Vikert je priznao da je taj rječnik neprimjeren i ispričao se.

I sad dolazimo do onog najzanimljivijeg dijela gdje se spominje kriminalna organizacija. Činjenica je, neosporna, da se izbjegava odgovor na tri pitanja koja je jučer opet postavio Darko Šopić, aktivist Ovršnog ustanka, napominjući da su prijave podnijete no sve je to u ladicama DORH-a:

Prvo pitanje Branimiru Bunjcu da li je legalno izabran u Glavni odbor Živog zida, potom da li je u Hrvatski sabor ušao umjesto Vladimire Palfi koja je odustala zbog kaznenog dijela lažnog predstavljanja i da li je ‘muljao’ koalicijske partnere na lokalnim izborima koji ga za to optužuju. Kako je rekao, to su pitanja koja lebde u zraku, na koje ljudi žele čuti odgovor, a njih ni otkuda. A možda bi se jasnim i dokazanim odgovorima na ta pitanja porekao ili potvrdio dio o kriminalnoj organizaciji.

Pa je Bunjac odustao i od te tužbe. A u pozadini, bez svijetla pozornice, odigrava se jedna nagradna igra koju je organizirala Slobodna Hrvatska, a u kojoj je prvotni mogući dobitak od 5.000.00 kn narastao do trenutnih 31.000.00 kuna i pet dana ljetovanja za dvoje. Da bi ih osvojili trebate napraviti sljedeće:

  1. Dostaviti zajedničku fotografiju sa skupštine Živog Zida održane 04.10.2015. Imamo listu onih koji su potpisani i kao sudjelovali, pa bi bilo lijepo vidjeti i fotografiju jer se uvijek takav događaj i zabilježi fotografijama.
  2. Dokaz prisustva skupštinara na skupštini 04.10.2015 i odluku zakonitih članova skupštine o imenovanju Ivana Vilibora Sinčića predsjednikom Živog zida.
  3. Vjerodostojnu kopiju diplome Vladimire Palfi s kojom je stekla titulu diplomirane inženjerke građevine, ali s datumom prije parlamentarnih izbora 2016. kada se tako predstavila biračima treće izborne jedinice.

Nagradna igra traje još 4 dana, ali je debelo vezana uz onaj dio kriminalna organizacija, a kako se digla medijska prašina oko suđenja, izgleda da to baš nije odgovaralo tužitelju. Znate, i najmutnija voda se kad-tad razbistri i tada se vidi talog na dnu.

(Darko Šopić)