Studenti s područja Općine Selnica dobiti će 21 stipendiju

Sastanak Povjerenstva za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija i Socijalno Vijeće Općine Selnica

Predsjednik Povjerenstva za prosvjetu, kulturu, sport, dodjelu stipendija i socijalno vijeće Općine Selnica, Ivan Levačić, sazvao je radni sastanak u srijedu 08. studenog 2017. godine s početkom u 17,00 sati. Povjerenstvo u sastavu: Ivan Levačić, Renato Vinko, Karmen Šardi Vinko, Ivana Novak, Julijana Kočila i Miljenko Vrančić jednoglasno su usvojili Dnevni red te pristupili radu po točkama istog.

Prva točka dnevnog reda bila je otvaranje zamolbi pristiglih na natječaj za dodjelu stipendija. Povjerenstvo je pregledalo pristigle prijave, točnije njih 13. Utvrdili su kako će se jedna stipendija, prema Odluci o dodjeli stipendija, čl. 4. (“Službeni glasnik Međimurske županije, 4/15, 14/16) dodijeliti učenici srednje škole i to pod  kriterijom “posebne nadarenosti”, dok se jedna prijava odbacuje zbog neispunjavanja uvjeta.

Članovi Povjerenstva ujedno su utvrdili kako se korisnicima stipendija, kojima su dodijeljene stipendije u prošloj akademskoj godini, a koji su dostavili uvjerenje/potvrdu o upisu u sljedeći semestar/godinu, nastavlja pravo isplate stipendija za akademsku godinu 2017./18. Takvih stipendija ukupno je 9.

Druga točka dnevnog reda bila je donošenje prijedloga Odluke o dodjeli stipendija za akademsku godinu 2017./18. Povjerenstvo je odlučilo kako će Općina Selnica ukupno dodijeliti 21 stipendiju u iznosu od 300,00 kn/mjesec.

Advent u Selnici bila je treća točka dnevnog reda. Predsjednik Ivan Levačić predložio je da se u vrijeme Adventa, u dane paljenja svijeća na adventskom vjenčiću u centru Selnice, organizira paljenje svijeća od strane mažoretkinja i djece Škole nogometa Sv. Marko, a sve u suradnji s župnikom Tomislavom Leskovarom.

Član povjerenstva, Renato Vinko, a i ostali članovi, pohvalili su prijedlog predsjednika te obećali sudjelovati u organizaciji događaja.

Renato Vinko preložio je načelniku da Općinsko vijeće Općine Selnica donese izmjene i dopune Odluke o stipendiranju studenata na način da se iznos stipendije za studente koji su na studiju izvan Čakovca i Varaždina poveća sa 300,00 na 450,00 kuna. Načelnik je prihvatio prijedlog te obećao kako će na sljedećoj sjednici vijeća predložiti tu izmjenu.

Na kraju sastanka, predsjednik Ivan Levačić ukratko je najavio 2  događanja tijekom mjeseca prosinca. Tako se sredinom mjeseca  planira organizacija dječje priredbe koja je već dugogodišnja tradicija u Općini Selnica. Priredba se organizira u Staroj školi u Selnici za vrtićku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole u suradnji s Gradskim dječjim kazalištem Čakovec, na kojoj se ujedno i dijele darovi za djecu.

Drugo najavljeno događanje je planirano za 30. prosinca. Priredba pod nazivom Božićni koncert organizirat će se u suradnji s KUD-om Općine Selnica. Koncert će se održati u školskoj športskoj dvorani Osnovne škole u Selnici, a glavni gost koncerta bit će Mirko Švenda Žiga.

Kako nije bilo više prijedloga, predsjednik Povjerenstva zaključio je sastanak, zahvalio se svima na dolasku i konstatirao kako je Povjerenstvo u ovom sastavu jako kvalitetno i stručno odradilo ovaj sastanak te se nada i daljnjoj odličnoj suradnji u sljedeće 4 godine.

 (Općina Selnica, foto Tin Tomanić)