Stožer civilne zaštite Međimurske županije: “I oba preostala dva nalaza su negativna”

Stožer civilne zaštite Međimurske županije obavještava javnost da su i preostala dva slučajeva pacijenta koji su tijekom petka zaprimljeni u Županijsku bolnicu Čakovec i čiji su uzorci poslani na analizu zbog sumnje na korona virus (COVID 19) negativna!

Temeljem dobivenih nalaza za 4 osobe koje su bile podvrgnute testiranju sa sumnjom na korona virus (COVID 19), na području Međimurske županije nema osoba koje su zaražene korona virusom (COVID 19), a do ovog trenutka, naše zdravstvene ustanove nisu zaprimile osobe sa sumnjom na korona virus, potvrdio je načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec.

Nakon pojačanih dolazaka naših građana tijekom petka u Međimursku županiju, a koji rade u inozemstvu, naše zdravstvene službe zabilježile su pojačan rad zbog suzbijanja širenja zaraze korona virusom (COVID 19).  Stožer civilne zaštite Međimurske županije apelira na građane da prate i poštuju sva uputstva Stožera i epidemiologa. Epidemiolozi u Međimurskoj županiji dostupni su 24 sata, a svi oni koji su unatrag 14 dana boravili na područjima zahvaćenim koronavirusom ili imaju simptome bolesti mogu se javiti dežurnom epidemiologu  098 558 811 i na telefon 040/310-337.

 

Sve institucije u Međimurju prate situaciju koja se događa na terenu te vrlo predano i detaljno obavljaju svoj posao, a odluke se donose iz sata u sat. „Pozivam sve građane da daju svoj doprinos prilikom rješavanja situacije u kojoj smo se zatekli, pozivam ih na odgovornost kako bismo zajednički postigli cilj, a to je zaštita zdravlja svih nas! Unatoč ozbiljnosti situacije u Hrvatskoj, ali i u gotovo cijeloj Europi, pozivam građane da ne šire paniku prilikom pražnjenja polica u trgovinama.“, kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec dodavši da je privremena obustava nastave u školama, svakodnevno koordiniranje svih institucija u Međimurju zbog preventivnih mjera i spremnosti brze reakcije, ukoliko će ona biti potrebna.

Podsjetimo da je od  četvrtka, 12. ožujka 2020. na snazi  Odluka  Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske kao i kriznog stožera Ministarstva zdravstva kojom je proširen  broj zemalja iz kojih dolaze putnici, a nad kojima će se provoditi mjere samoizolacije u trajanju od 14 dana. Prema podacima nacionalnog stožera na popisu su: Kina, Italija, Južna Koreja, Hong Kong, Japan, Singapur, Malezija, Iran,  Njemačka, Francuska, Švicarska, Španjolska, Austrija, Engleska, Nizozemska i Švedska te dio Slovenije (Bela Krajina).

Temeljem naputka Vlade Republike Hrvatske, od ponedjeljka se u Hrvatskoj neće održavati nastava u osnovnim i srednjim školama, a o režimu rada vrtića privatnih ili javnih, pozivamo građane da prate web stranice predškolskih ustanova ili općina i gradova na čijem se području vrtić nalazi. Više informacija o obrazovnom sustavu u Međimurju, prenijet ćemo javnosti tijekom dana ili najkasnije sutra (nedjelja, 15. ožujka 2020.) nakon sastanka ravnatelja škola s ministricom obrazovanja Blaženkom Divjak.

Stožer civilne zaštite Međimurske županije

Josip Grivec, načelnik Stožera

UO za poslove župana