STOP rastu cijena goriva – nova akcija u kojoj se očekuje da će 10 tisuća vozača ugasiti motor!

“Građanska Inicijativa – STOP rastu cijena goriva” odlučila je krenuti u veću akciju za spuštanje cijene goriva ispod 9 kn. Nakon prve akcije koju smo od milja nazvali «generalna proba» idemo jače i odlučnije spustiti cijenu goriva i sniziti trošarine.

Nova akcija dogovorena je za 20.6.2018 od 15:30 do 16:30 i tada opet gasimo motore u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj puta bit će to velika akcija, jer nakon petka na stotine građana javlja nam se da se samoorganiziraju po svim hrvatskim gradovima i mjestima.

Prema policijskom izvješću 2572 vozila sudjelovala su u blokadama hrvatskih prometnica u petak, a ovaj puta očekujemo barem 10000 vozila koja će se ugasiti na prometnicama.

Građanska inicijativa ne organizira niti punktove, niti građane. Građani se samoorganiziraju i samoodgovorno sudjeluju u akciji #ugasimotor.
Na nama je da pozovemo građane RH da se bore za svoja prava, a ovaj puta to znači svi: pješaci, biciklisti, motoristi, vozači svih kategorija…

U međuvremenu, s obzirom da je generalna proba kako neki kažu «bila loša» dobili smo poziv iz Ministarstva financija i rečeno nam je da su spremni za razgovor.
Ipak prva akcija nije kako neki kažu loša i pokazali smo da se znamo boriti za svoja prava.

Pozivamo sve medije da poprate akciju #ugasimotor u srijedu 20.6.2018 od 15:30 do 16:30,  termin kada smo u utorak u ministarstvu financija na razgovoru sa ministrom javit ćemo naknadno.

Koordinatori Građanske Inicijative –
STOP rastu cijena goriva