Što je s dogradnjom OŠ M. Središće i hoće li naša naselja dobiti Wi-Fi, pitao je gradonačelnika Srpaka Kristijan Antolović

Za vrijeme aktualnog sata na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće HDZ – ov vijećnik Kristijan Antolović gradonačelniku Draženu Srpaku postavio je dva pitanja.

Prvo pitanje odnosilo se na dogradnju OŠ Mursko Središće: „Da li se može znati što  je s dogradnjom Osnovne škole Mursko Središće? „

Još na zadnjoj sjednici Županijske skupštine prošle godine, otvoreno je ovo pitanje. Donesen je zaključak kako će Županija sufinancirati potrebnu dokumentaciju. No na žalost kada se prišlo rješavanju tog problema ustanovljeno je da je još 2006./07. napravljena kompletna dokumentacija, ishođena lokacijska dozvola, drugi potrebni dokumenti te se je trebala samo ishoditi građevinska dozvola. Međutim netko je sav taj projekt stavio u najdonju ladicu. Sigurno da će sada ovaj dio dokumentacije nešto pojeftiniti cijeli projekt jer se nadamo da se nisu tako promijenili uvjeti da se dio toga ne bi mogao iskoristiti, nije jasno zašto i kako je neko mogao samo tako u županiji  150 – 200 tisuća ostaviti na čekanju. Mi radimo na tome i dalje, proces je u tijeku , rekao je u svom odgovoru Dražen Srpak.

Drugo pitanje glasilo je:  „ Da li se  može postaviti Wi-Fi u naša naselja?”

To je odlično pitanje. Trenutno postoji aplikacija na dobivanje 15.000 eura  vaučera, mi smo već kontaktirali neke ljude, a o tome će više voditelj  Josip Sršan.

Gospodin Sršan rekao je da su se obišle sve interesantne lokacije po naseljima, da se kontaktiralo, da postoje neke privatne parcele te da se na tome radi.

Gradonačelnik Srpak nadodao je da bi se Wi-Fi postavio  u svakom naselju u samom središtu.

Ujedno je iskoristio prigodu da odgovori gospodinu Tomislavu Korbelju na pitanje za koje je trebao dobiti pismeni odgovor, a radi se o širokopojasnom internetu. Još 2015. godine održan je niz sastanaka na relaciji Grad – Županija – agencija za razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta na području Županije.  Cijeli proces oko toga je završen te je donesen  dokument  PRŠI (Plan razvoja širokopojasnog interneta) i jako sam ponosan da smo mi takav dokument potpisali. Ovih dana na tu temu održat će se sastanak u županiji, te mislim da je to znak da se ide dalje u rješavanju tog projekta.

Kristijan Antolović izrazio je zadovoljstvo na dobivenim odgovorima.

(tekst ZR, foto A. Jurak)